Férfi kosár: Govens egyelőre nem játszhat válogatottunkban

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.11.22. 06:44
A honosított Govens Darrin nem játszhat a magyar férfi kosárlabda-válogatott pénteki és vasárnapi világbajnoki selejtezőmérkőzésén, mivel nem készültek el hivatalos papírjai a határidőig.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány döntése értelmében az amerikai születésű játékos a csapattal tart Lengyelországba, hogy „a későbbiekre nézve minél hamarabb összecsiszolódjon a társakkal, és februárban már a válogatottban is bizonyíthassa képességeit”.

Mint korábban beszámoltunk róla, Ivkovics eleve úgy kalkulált, hogy a lengyelországi meccsen a 12-es névsor honosítottja nem Govens, hanem a kecskeméti center, Karahodzsics Kemal lesz.

Az már korábban kiderült, hogy a Barcelona játékosa, Hanga Ádám klubkötelezettségei miatt nem játszik az idei évben hátralévő két tétmeccsen, míg a tapasztalt Wittmann Krisztián, Ferencz Csaba és Tóth Norbert a generációváltás miatt nem lép pályára Bydgoszczban.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Allen Rosco
(Iberostar Tenerife),Benke Szilárd(Zalakerámia ZTE KK),Eilingsfeld János, Ruják András(Atomerőmű SE),Ferencz Csaba(Egis Körmend),Filipovity Márkó, Keller Ákos(Alba Fehérvár),Govens Darrin, Perl Zoltán, Tóth Norbert, Váradi Benedek(Falco-Vulcano Energia KC Szombathely),Juhos Levente(Naturtex-SZTE-Szedeák),Karahodzsics Kemal, Molnár Márton, Wittmann Krisztián(KTE-Duna Aszfalt),Kovács Péter, Vojvoda Dávid(Szolnoki Olaj KK)

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-SELEJTEZŐS PROGRAMJA
November 24.:
18.15:
Lengyelország–MAGYARORSZÁG, Bydgoszcz (Tv:M4 Sport)
November 26.:
19.00:
MAGYARORSZÁG–Koszovó, Debrecen (Tv:M4 Sport)
2018. február 23.:
Litvánia–MAGYARORSZÁG
2018. február 26.:
MAGYARORSZÁG–Lengyelország
2018. június 28.:
Koszovó–MAGYARORSZÁG
2018. július 1.:
MAGYARORSZÁG–Litvánia

A C-csoport első három helyezettje jut tovább a következő körbe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik