Férfi kosár vb-sel.: nem volt vita, ki legyen a csapatkapitány

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2017.11.21. 14:18
null
Szép magyar emlék az Európa-bajnokságról (Fotó: Koncz György)
Jó hangulatban készül a magyar férfi kosárlabda-válogatott az első két világbajnoki selejtezőjére; kőkemény erőpróbák várnak az idei kontinensviadalon remek teljesítményt nyújtó magyar együttesre – elsőként, pénteken a lengyel válogatott lesz az ellenfél.

A szép emlékű Európa-bajnokság után először gyűlt össze a magyar férfiválogatott – hol máshol, mint Kecskeméten –, hogy felkészüljön az első két világbajnoki selejtezőjére.

Megjelentek új arcok és az idősebb generáció képviselői – már ha merészelhetjük így nevezni a harmincon nem sokkal túli játékosokat. Akik – név szerint Ferencz Csaba, Tóth Norbert és Wittmann Krisztián – nem is utaznak a pénteki, lengyelországi mérkőzésre. Wittmann ráadásul vasárnap Debrecenben búcsúzik a nemzeti csapattól, a Koszovó elleni lesz az utolsó válogatott mérkőzése.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány szerint azonban ez nem jelenti azt, hogy az előző évtized meghatározó játékosai teljesen eltávolodnának a válogatottól a sorozat végeztével. Az összetartások elején számít rájuk Ivkovics, hiszen hozzáállásukkal példát mutathatnak a fiatalabbaknak.

Ha nem történik valami váratlan, Bydgoszczba a fentebb felsoroltakon kívül még a kecskeméti Molnár Márton sem tart a kerettel. A Falco honosított amerikai irányítója, Govens Darrin viszont igen, de játékára nem mutatkozik sok esély. Ivkovics Sztojan pozitív benyomásokat szerzett róla, ám első, magyar színekben lejátszott mérkőzésére várni kell, a 12-es névsor honosítottja a kecskeméti center, Karahodzsics Kemal lesz.

Hanga Ádám sem kerülhet bevetésre, a Barcelona Lassa hátvédje az Euroligát szervező ULEB és a válogatott eseményeket kézben tartó FIBA vitája miatt nem teheti meg, hogy szembemenjen kenyéradó klubjával, márpedig a Barcára csütörtökön a Maccabi Tel-Aviv elleni csata vár a legrangosabb nemzetközi sorozatban.

A keddi sajtónyilvános foglalkozást edzésnek azért nem nevezhettük: a játékosok szabadon beszélgethettek a média képviselőivel, amellett, hogy azért néhányat dobtak is a kecskeméti kosárlabda-akadémia pályájának – ahol korábban egy úszómedence helyezkedett el – gyűrűire.

A csapatfotózás jó hangulatú volt, Ivkovics Sztojan jövendőbeli körmendi polgármesterként aposztrofálta Ferencz Csabát, ezért nem szerette volna, ha olyan helyen áll, ahol nem látszik ki teljes valójában a társak közül.

A csapatkapitányi teendőket egyhangú választás után a jövőben Keller Ákos, az Alba Fehérvár centere látja el.

Ivkovics Sztojannal hosszabb interjút is készített az NSO Tv.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Allen Rosco (Iberostar Tenerife), Benke Szilárd (Zalakerámia ZTE KK), Eilingsfeld János, Ruják András (Atomerőmű SE), Ferencz Csaba (Egis Körmend), Filipovity Márkó, Keller Ákos (Alba Fehérvár), Govens Darrin, Perl Zoltán, Tóth Norbert, Váradi Benedek (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Juhos Levente (Naturtex-SZTE-Szedeák), Karahodzsics Kemal, Molnár Márton, Wittmann Krisztián (KTE-Duna Aszfalt), Kovács Péter, Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj KK)

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-SELEJTEZŐS PROGRAMJA
November 24.:
18.15: Lengyelország–MAGYARORSZÁG, Bydgoszcz (Tv: M4 Sport)
November 26.:
19.00: MAGYARORSZÁG–Koszovó, Debrecen (Tv: M4 Sport)
2018. február 23.:
Litvánia–MAGYARORSZÁG
2018. február 26.:
MAGYARORSZÁG–Lengyelország
2018. június 28.:
Koszovó–MAGYARORSZÁG
2018. július 1.:
MAGYARORSZÁG–Litvánia

A C-csoport első három helyezettje jut tovább a következő körbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik