nemzetisport.hu 2017.08.19 16:57 Frissítve: 2017.08.19 20:38

Férfi kosár: a magyar válogatott könnyedén megverte Izlandot

A magyar férfi kosárlabda-válogatott könnyed, 81–66-os győzelmet aratott a szintén az Európa-bajnokságra hangoló Izland ellen a két csapat székesfehérvári felkészülési mérkőzésén.

 

Perl Zoltánék magabiztosan nyertek (Fotó: Nemzeti Sport, archív)

FÉRFI KOSÁRLABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–IZLAND 81–66 (23–22, 21–12, 20–15, 17–17)
Székesfehérvár. V:
Földházi T., Papp P., Pálla Z.
MAGYARORSZÁG: Wittmann 8/6, Vojvoda 17/3, Ferencz 9/9, Allen 15/3, Keller 3. Csere: Perl 12/3, Eilingsfeld 4, Váradi 7, Tóth N. 2, Benke 4. Szövetségi kapitány: Ivkovics Sztojan
IZLAND: Vilhjalmsson, Gunnarson 5/3, Hermannsson 13, Baeringsson 10, Acox 3. Csere: Fridriksson 2, Hlinason 5, Pálsson 13/9, B. Björnsson 14/12, Steinarsson 1. Szövetségi kapitány: Craig Pedersen

ÖSSZEFOGLALÓ

Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott 12 nappal a kontinensviadal előtt Izlanddal csapott össze Székesfehérváron, mellyel nemrég a kazanyi felkészülési tornán is megmérkőzött – akkor 60–56-ra győztek az északiak. A keretből ezúttal Csorvási Milán, Golomán György, Tóth Ádám és Pongó Máté maradt ki, nem kapott lehetőséget Kovács Péter és Ruják András sem, valamint továbbra sincs hír a honosított Kane DeAndre érkezéséről. 

A legmagasabban jegyzett magyar kosaras, Hanga Ádám viszont már a csarnokban, Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány mellett tekintette meg a találkozót – fájdalom, szerelést még nem öltött.

 
Ivkovics kapitány szeptember elsejéig vár Hangára
Megegyezett a Barca Hanga átigazolásáról – sajtóhír

A Baskonia (Barcelona?) játékosa hiányában ezúttal is Vojvoda Dávid vállalta fel a vezérszerepet, többször is klasszis megmozdulással vétette észre magát. A hátvéd mellett Allen Rosco kezdett aktívan.

Az első negyedben – ellentétben az egy héttel ezelőtti összecsapással, amelyen mindössze 7 pontra voltunk jók – 23-ig jutottunk. Hozzá kell azonban tenni, hogy a védekezésünk nem klappolt, elsősorban a csapata első 12 pontját szerző Martin Hermannsson okozott gondot, de a befutásokból kialakult üres helyzeteknél is csak a szerencse mentette meg a mieinket.

A második tíz percben nagyon lassan indult be a támadójátékunk, ám az etap végén Wittmann Krisztián és Ferencz Csaba is beemelt egy-egy triplát, majd Tóth Norbert dudaszóra bepaskolta a labdát a gyűrűbe, így 44–34-gyel fordultak a felek.

A térfélcserét követően egyre inkább szétesett a szintén Eb-résztvevő skandinávok játéka, a 26. percben már húsz pontra nőtt az előnyünk (60–40). A záró játékrészre ugyan látótávolságon belülre visszajött az ellenfél, de a magyar győzelem nem igazán forgott veszélyben.

A végére talán a mérkőzés játékértéke is elveszett, önbizalom-növelő győzelemnek azonban mindenképpen jó volt.

Vasárnap 14 órától ismét összecsapunk Izlanddal, az lesz a magyar válogatott utolsó hazai felkészülési meccse a kontinensviadal előtt.

A VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Kane DeAndre (Maccabi Tel-Aviv)*, Ruják András (Paks), Allen Rosco (Tenerife), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Wittmann Krisztián (Kecskemét), Hanga Ádám (Baskonia), Vojvoda Dávid (Szolnok), Kovács Péter (Szolnok), Benke Szilárd (Zalaegerszeg), Tóth Norbert (Falco Szombathely), Tóth Ádám (Szolnok), Golomán György (UCLA - Kaliforniai Egyetem), Ferencz Csaba (Körmend), Csorvási Milán (Körmend), Perl Zoltán (Falco Szombathely), Eilingsfeld János (Paks), Váradi Benedek (Falco Szombathely), Pongó Máté (Kecskemét)
*Még nem csatlakozott a kerethez.

Európa-bajnokság: csoportok, menetrend!

2020.02.05 19:21:22

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A Falco edzője nem tartaná ördögtől valónak, ha a FIBA automatikus helyet adna a mindenkori magyar bajnoknak a BL főtábláján.

2020.01.28 00:04:35

Kosárlabda KŐFALVI DÁNIEL

ALAPVONALAki pedig látta játszani, annak most, amikor olvassa ezeket a sorokat, talán éppen úgy, mint nekem, lelassul egy pillanatra a világ, és összegyűlik az a rengeteg emlék, amit kaptunk a legendától, és amiért most köszönetet kell mondanunk.

2020.01.22 22:45:13

Kosárlabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Közösségépítő erejük van a csapatsportágaknak.

2020.01.03 19:29:06

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

A válogatott hátvéd az Olasz Kupa nyolcas döntőjét célozta meg a Reggio Emiliával.