Busztragédia: hat győri játékos és a gyúró még kórházban van

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.09. 07:41
null
A balesetben elhunyt Fűzy Ákos és Tapodi Péter emlékére gyúltak a gyertyák és a mécsesek Győrben (Fotó: MTI)
A szombat délután buszbalesetet szenvedő győri kosárlabdázók közül hat még kórházi ápolásra szorul, az állapota azonban már egyiküknek sem életveszélyes. Burdi Szabolcs masszőr műtétje sikeres volt, de jelenleg mélyaltatásban van.

 

SEMSEI BARBARA: NÉHA SÍRÓGÖRCSÖT KAPOK
„Én azok közé tartozom, akik fizikailag könnyebb sérülésekkel megúszták a szombati balesetet. Van egy púp a fejemen, horzsolások a testemen, s valószínűleg egy bordám elrepedt – mondta a Nemzeti Sportnak Semsei Barbara. – Teljesen fel sem fogtam, mi történt. Tényleg. Néha sírógörcsöt kapok, zokogok, s néha olyan érzésem van, hogy meg sem történt, holnap minden a régi lesz... Hosszadalmas és fájdalmas folyamat lesz, mire ebből a traumából kigyógyulunk, már ha egyáltalán ki tudunk gyógyulni... Ha újra együtt lesz a csapat, akkor sikerülhet. Egész nap a többieket látogattam, a fekvőbetegeknek érthetően nagyon jólesik, ha láthatnak minket."
Az irányító ébren volt a baleset idején, de úgy emlékszik: a fél csapat viszont aludt.
„Legalábbis a körülöttem ülők közül Kovács Krisztina és Czirják Noémi biztosan. Csak akkor kaptam fel a fejem, amikor már a földúton volt a busz, és utána nagy zajjal felborult. Kimásztam a buszból, fel és alá jártam a környéken. Jöttek a mentők, sorban kezdték ellátni a sérülteket. Voltunk néhányan, akik tudtunk mozogni, mi folyamatosan tájékoztattuk a mentősöket arról, kivel mi a helyzet, ki hol van."

A győri kórházban három kosárlabdázó fekszik, mindhárman túl vannak a baleset után szükségessé váló első műtéti beavatkozásokon. A szerb Natasa Kovacsevicsnek térd alatt amputálni kellett a bal lábát, ha a gyógyulási folyamatot semmi sem zavarja meg, még három hétig biztosan a kórházban kezelik (információink szerint a magasbedobó jól van, és a közérzete is egyre jobb). Szombat délután ott járt nála a Szombathelyről elengedett Samantha Mackay, az amerikai első kívánsága volt, hogy meglátogathassa játékostársát. Ugyancsak a baleseti sebészeten fekszik a nyílt bokatörést szenvedő Tullner Evelin, aki még szombat este operáción esett át, a továbbiakról 48 órás megfigyelés után döntenek. Kovács Krisztinát a tüzetes soproni vizsgálatok után felállított diagnózis ismeretében vasárnap átszállították Győrbe, ahol sikeres gerincműtétet hajtottak végre.

A gyúrót, Burdi Szabolcsot Szombathelyen várhatóan négy-öt napig tartják mélyaltatásban, a kilyukadt légcsöve mellett a tüdősérülése adott munkát a sebészeknek. A legkritikusabb éjszakát már túljutott, vélhetően kedden tudják levenni a lélegeztetőgépről.

Sopronban további három játékos van kórházban: a kéz- és csuklótörést szenvedő Koch Dóra, a vágási sérülésekkel és fejsebbel kezelt Pénzes Kinga, valamint Czirják Noémi, aki a vágások mellett – nem súlyos – gerincsérülést is szenvedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik