Női kosárlabda Ek: optimistán várja a visszavágót a Szekszárd

Vágólapra másolva!
2023.12.20. 15:47
null
Taktikai jellegű edzés zajlott a Pavello Girona-Fontajau Sportcsarnokban
Taktikai jellegű edzéssel készült szerda délelőtt az esti mérkőzésre a Szekszárd, amely 12 pontos hátrányból próbálja meg kiharcolni a nyolcaddöntőbe kerülést az edzőváltáson áteső spanyol Girona vendégeként a női Európa-kupában.

 

Kedden késő este, 22 óra körül ért csak Gironába a Tarr KSC Szekszárd csapata, így érthető módon nem edzett már aznap. A tolnai együttes, amely egy hete 89–77-re kikapott hazai pályán a spanyol Spar Gironától, a gyors vacsorát követően pihenőre tért, de reggel az étkezés után azonnal buszra szállt, s 10 órától pörgős, taktikai jellegű edzésen vett részt a szállodától pár percre található Pavello Girona-Fontajau Sportcsarnokban. A hatalmas betonteknőben (kosármeccseken 5500 néző fér be a létesítménybe, bár a helyi krónikák szerint 1995 tavaszán a Breogán elleni, bennmaradásért vívott párharc egyik meccsén 7500-an zsúfolódtak be a csarnokba...) található az emeleten cselgáncs- és asztaliteniszterem is, a földszinten gimnasztika-helység. A szekszárdiak jókedvűen ismerkedtek a pályával, ennek alapja nem csak a bizakodás volt, hanem az is, hogy az együttes vezetőedzője, Djokics Zseljko szerdán töltötte be 47. életévét. Egyébként többen is jártak már itt, ugyanis 2019-ben a negyeddöntőért vívott párharcot a két csapat, s akkor a visszavágót hosszabbításban hét ponttal megnyerte a spanyol klub és továbbjutott. Azt a KSC-t már Djokics irányította, s Theodoreán Alexandra, a jelenlegi csapatkapitány is tagja volt a keretnek. Emellett Jacinta Monroe-nak, a tolnaiak 35 éves amerikai centerének sem kellett útmutatás a létesítményben, ugyanis 2012-ben légióskodott a Gironában.

A tréning közben összefutottunk Golomán Györggyel, az ACB-ligában szereplő Basket Girona magyar válogatott középjátékosával is. A 27 éves kosaras a Nemzeti Sportnak elmondta, jól érzi magát új csapatánál, amelyhez a nyáron szerződött, s leszögezte, a spanyol élvonal az egyik legkeményebb bajnokság, ahol valaha is játszott. Golomán, akire az új férfikapitány, a szlovén Gasper Okorn is számít a februári Európa-bajnoki selejtező két meccsén, azt mondta, este mindenképp a helyszínen nézi meg, mire megy a Szekszárd.

Emlékeztetőül: egy hete a hatalmas esőzés miatt beázott a Keselyűsi úti Sportcsarnok és csak az eredeti időponthoz képest másfél órás csúszással kezdődött a találkozó. Akkor a KSC hamar nagy hátrányba (14 pont) került, de fordított, majd a 36. percben ismét 19 pontra távolodott el ellenfelétől, de egy utolsó roham eredményeképpen végül „csak” 12 ponttal kapott ki. Ami nem ledolgozhatatlan, főleg ha azt vesszük alapul, hogy a Girona a szombati bajnokin 18 pontos vereséget szenvedett saját pályáján az Estudiantestől... Ebbe belebukott a vezetőedző, Laura Antoja, akit hétfőn menesztettek, így az eddigi másodedző, Jordi Sargatal kapott bizalmat – legalábbis a Szekszárd és a Gernika elleni mérkőzésekre.

A délben már 12 Celsius fokra felmelegedett Gironában nem várható esőzés, s jelenleg más egyéb okot sem tudunk, ami miatt később kezdődne a mérkőzés, amelyen nyilván nagy bravúr kellene a Szekszárdtól, hogy a következő körbe jusson.

NŐI EURÓPA-KUPA
RÁJÁTSZÁS A NYOLCADDÖNTŐÉRT, VISSZAVÁGÓ
19.15:
Girona (spanyol)–Tarr KSC Szekszárd

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik