Női kosárlabda Euroliga: Bernáth Réka a DVTK ellen már pályára lépne

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.10.02. 16:10
null
Az előző idényben a DVTK-nál játszó Bernáth Réka egy tétmérkőzés után igazolt Törökországból Lengyelországba (Fotó: Földi Imre, archív)
Október végén már pályára lépne sérülése után volt csapata, a DVTK ellen a női kosárlabda Euroligában Bernáth Réka, aki nemrég a lengyel bajnok Lublinhoz igazolt.

 

A 24 éves játékos hétfőn az M1 aktuális csatornának elmondta, három helyen részlegesen elszakadt a bokája, jelenleg a rehabilitáció zajlik, és azon dolgozik, hogy az Euroliga harmadik fordulójára már százszázalékos legyen.

„Mivel egyelőre nem vagyok hadra fogható, a nyitányon biztosan nem lépek pályára az olasz Schio, azaz Juhász Dorka klubja ellen. Lehet, hogy nem is utazok el a csapattal, a hétvégén megnyert lengyel Szuperkupa-meccsen sem voltam jelen” – mesélte Bernáth Réka, aki korábban a TFSE-MTK-ban, majd a Diósgyőrben szerepelt.

A kosaras közölte, szeretett volna a DVTK-nál maradni, de sokáig húzódtak a tárgyalások, és nem tudtak megegyezni. Az NB I-ben másik csapathoz nem akart menni, és amúgy is ki akarta próbálni magát külföldön. Ezért a nyáron a török Nesibe Aydinhoz szerződött, de egy tétmérkőzés után máris klubot váltott.

„Ez kényszeropció volt, valahová mennem kellett, de nem illettem bele abba, amit az edző akart játszani. Ekkor jött a lehetőség a lengyelektől, akik már többször meg akartak szerezni. Lublinban befogadóak a lányok, jók az edzések, a város hangulatos. A legidősebb játékos harmincegy éves, így viszonylag tapasztaltnak számítok. Az a célom, hogy vezérré váljak itt, és válogatott kerettag legyek” – mondta.

Végül kitért arra, hogy ha addig felépül, minden bizonnyal fura lesz október 25-én pályára lépni DVTK Arénában – immár nem a diósgyőriek játékosaként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik