Szerbia: Doncic fedezi a belgrádi lövöldözés áldozatainak temetési költségeit

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.05. 09:32
null
Luka Doncic segítséget nyújt a belgrádi tragédiában érintetteknek (Fotó: Getty Images)
Magára vállalja a szerdai belgrádi lövöldözés halálos áldozatainak a temetési költségeit Luka Doncic, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Dallas Mavericks szlovén játékosa – írja az ESPN.

A Luka Doncic Alapítvány szóvívője a megnevezett forrásnak elmondta, hogy temetés mellett – az alapítványon keresztül – pszicológiai segítséget is biztosít az áldozatok osztálytársainak, valamint az iskola személyzetének.

„Megrendített az szerbiai iskolai lövöldözés híre, nem beszélve arról a tényről, hogy többek között gyerekek vesztették életüket ebben a tragédiában. Kiállok Belgrád mellett ebben a nehéz időszakban, az alapítványomon keresztül azonnali és hosszú távú segítséget fogok biztosítani a Vladislav Ribnikar Általános Iskolában történt lövöldözésben érintett diákoknak, családoknak, tanároknak, valamint az iskola további dolgozóinak” – írta Twitter-oldalán Luka Doncic.

 

 

A Dallas Mavericks szlovén kiválóságát édesapja, a szerb származású Sasa Doncic révén erős családi szálak kötik Belgrádhoz, többek között Doncic nagyanyja, nagybátyja, nagynénje és egy tizenéves unokatestvére is a szerb főváros környékén él.

Mint ismert, a szerdai ámokfutás során egy tizennégy éves diák nyolc iskolatársával, valamint egy biztonsági őrrel végzett, mielőtt a kiérkező rendőrök letartóztatták volna. A szerb kormány a tragédiát követően háromnapos nemzeti gyászt rendelt el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik