Kosárlabda: évi 300 ezer forintos jövedelem mellett küzd a rákkal a magyar klasszis

Vágólapra másolva!
2022.03.26. 16:16
null
Németh Ágnes szörnyű problémákkal küzd (Fotó: MKKSZ, archív)
A Blikk arról számolt be, hogy rákkal küzd a négyszeres Európa-bajnoki bronzérmes, 202 centiméter magas excenter, Németh Ágnes, akit kevesebb mint egy évvel ezelőtt beválasztottak a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) Hírességek Csarnokába.

 

„A combomon előjött egy csomó, onnan derült ki, hogy baj van – nyilatkozta Németh Ágnes a Blikknek. – Azonnal orvoshoz fordultam, a vizsgálatok során legalább az jó hírnek számított, hogy máshol nem alakult ki a szervezetemben hasonló. Nyirokrákom volt. Azt mondták, harmadik stádiumban vagyok, közölte az orvos, ezzel nem sok mindent lehet kezdeni. Átestem sugárkezeléseken, jelenleg tünetmentes vagyok. Nem vagyok panaszkodós fajta, eleinte még a családomat sem akartam megijeszteni. Sokat sírtam, mert tudtam, az életem a tét. Most más bajom is van, a pajzsmirigyem túlműködése okoz gondot. Az egyik következménye az, hogy természetellenesen ki van gúvadva a szemem. Orvoshoz járok, vannak időpontok, ezek jelentik a fix programot a hétköznapokban. És persze, reménykedem, hogy előbb-utóbb jóra fordul minden.”

A 60 éves klasszis a férjével cirkuszi előadásokon lépett fel, ám a koronavírus-járvány ellehetetlenítette őket. A Magyar Olimpiai Bizottság a legendás szövetségi kapitány, Pálinkás József kezdeményezésére megsegítette a bajban, évi 300 ezer forint támogatást biztosít neki.

„Huszonhárom esztendőt lehúztam a kosárlabdában, húszat a cirkuszban, de egyelőre csak mintegy harminc ledolgozott évet ismertek el, nincs annyi hivatalos időm, hogy nyugdíjba mehetnék. Megpróbálom leszázalékoltatni magam, hiszen elég sok bajom van” – mondta a 367-szeres válogatott (s ezzel rekorder) kosaras.

Az Origo Sport információi szerint az MKOSZ is tárgyalja a nehéz helyzetbe került játékos ügyét a keddi elnökségi ülésen és várhatóan onnan is érkezik majd segítség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik