Férfi kosár: sok a sérült a válogatottnál, visszatérnek az „öregek”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.18. 11:18
Nincs könnyű dolga a kerethirdetéssel Ivkovics Sztojan szövetségi kapitánynak a Koszovó, illetve a Litvánia elleni vb-selejtezőre. A sérülések miatt három, már visszavonult játékos siet a válogatott segítégére.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott június 28-án Koszovóval, július 1-jén pedig Litvániával játszik világbajnoki selejtező. Ivkovics Sztojan a két találkozón biztosan nem számíthat a térdműtéten átesőHanga Ádámra, illetve a szintén műtét után lábadozó Juhos Leventére sem. Kérdéses a csuklótörése után rehabilitációját végző Rosco Allen szereplése is, ráadásul a bajnokság hajrájában az egerszegi Benke Szilárd, valamint a Falcóból Darrin Govens és Váradi Benedek is megsérült. Hanga Ádámra, illetve a szintén műtét után lábadozó Juhos Leventére sem. Kérdéses a csuklótörése után rehabilitációját végző Rosco Allen szereplése is, ráadásul a bajnokság hajrájában az egerszegi Benke Szilárd, valamint a Falcóból Darrin Govens és Váradi Benedek is megsérült.

A BB1.hu információi szerint a bizonytalan helyzet miatt újra ott lesz a válogatottal a korábban már elbúcsúztatott Wittmann Krisztián, Ferencz Csaba és Tóth Norbert is, akik azonnal igent mondtak a meghívóra. Az, hogy milyen szerep jut majd nekik, a sérültek állapotától is függ.

Golomán György sem csatlakozik a kerethez, Ivkovics megbeszélte vele, hogy ezt a válogatott programot kihagyja, hiszen a karrierje szempontjából fontos időszakához érkezett, de a jövőben ugyanúgy tagja lesz a válogatottnak. A 22 éves erőcsatár jelenleg NBA-s csapatoknál igyekszik bizonyítani a draft előtti tesztnapokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik