Kép: a körmendi szurkolóknak ez a ketrec jutott Velencében

GYŐRI FERENC (Velence)GYŐRI FERENC (Velence)
Vágólapra másolva!
2018.03.07. 13:23
Az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata szerdán Velencében lép parkettára a FIBA Európa-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A helyi sportcsarnokban a vendégszurkolók számára kialakított szektor egy ketrecre emlékeztet.

A keddi nap krónikájához tartozik a körmendiek részéről, hogy minden bizonnyal jól döntöttek, amikor a kisbuszos utat választották, Bécsbe ugyanis sem a kedd esti, sem a szerda reggeli járat nem szállt fel, ez okozhatott volna bonyodalmakat.

Szerda délben – a fúrógépek kellemes zsongásától kísért ébredés után – még edzett egyet az Egis, belefért, hiszen a Reyer Venezia elleni FIBA Európa-kupa-mérkőzés este 20.30-kor veszi kezdetét. A rivális keretében hét amerikai kosaras található, de közülük három kettős állampolgár. Legutóbbi négy olasz bajnokiját megnyerte a listavezető gárda, hétvégén 71–70-re verte a Virtus Bolognát. Érdekesség, hogy a Miskolcon nevelkedett, 2002-es születésű Kiss Dávid személyében magyar játékost is foglalkoztatnak az olaszok. Kiss összesen több mint egy órát töltött pályán február végén az U18-as Euroligában, ez azért is nagy szó, mert ő maga még csak U16-os korosztályú.

Nem ő az egyetlen magyar a klub kötelékében, egy 14 éve Olaszországban élő hölgy 12 éve tagja a Venezia takarító-személyzetének. El kell azonban könyvelnünk egy fekete pontot is az olasz bajnok ellenőrző füzetében: a körmendi drukkereknek biztosított szektor konkrétan egy ketrec. Ez még talán nem is lenne annyira zavaró, de a pálya felől egy plexi határolja, amin talán ki is lehetne látni, ha nem lenne összeragasztva a különböző vendégségbe érkező szurkolótáborok matricáival…

 

 

Németh Zsolt körmendi ügyvezető elmondta, a húsz euróba kerülő felnőttjegyért ennél azért kicsivel jobb szolgáltatást reméltek, és igyekeznek elérni, hogy szurkolóiknak ne arról a helyről kelljen „megtekinteniük” az összecsapást. Minden bizonnyal több tucat vasi fanatikus érkezik Velencébe – ha nem is lesznek ötszázan, mint 1996-ban a veronai Európa-kupa-meccsen, azért nem maradnak támogatás nélkül Ferencz Csabáék.

KOSÁRLABDA
Férfi FIBA Európa-kupa
Nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

20.30: Reyer Venezia (olasz)–Egis Körmend

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik