Férfi kosár: mintha egy atombunkerben játszanának

Vágólapra másolva!
2018.03.06. 21:37
null
A körmendiek nem fáztak a velencei csarnokban (A szerző képei)
Kedd délután érkezett meg Olaszországba az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata, amely különösebb nyomás nélkül mérkőzhet meg az itáliai listavezetővel és egyben bajnoki címvédővel a FIBA Európa-kupa nyolcaddöntőjének első találkozóján.

 

 

Kisbusszal is időigényes Körmendről eljutni Velencébe, de nagybusszal még keményebb lett volna. Gasper Potocnik szerint a kilencórás utazás elhomályosította a magasztos célt, hogy együtt utazzon az egész stáb, így három részre bontva érkeztek meg az észak-olasz ékszerdobozba, sőt, Potocnik és Ziga Mravljak segédedző Ljubljanából esett be. Mivel Körmenden reggel az ónos esőt erős havazás váltotta fel, nem voltak éppen irigylésre méltóak a körülmények. Itáliába érve a hóesést esőre és némi enyhülésre cserélték az égiek, Velencében már 6–7 Celsius-fok körülre kúszott fel a hőmérő higanyszála. A vasiaknak biztosított szállodát éppen renoválják, az egész épület fel van állványozva, ez némileg zavarja a leszálló repülők és az Adriai-tenger csücskének látványát, de legalább az estébe lépve már nem fúrtak a munkások. A csarnok nincs messze a szálláshelytől, ami kedvező fejlemény volt a kedd esti edzés előtt. Kívülről kicsit ijesztő az épület, de legalább belülről is nyomasztó.


„Itt nem lesz gond a fűtéssel”
– jegyezte meg Halász Ákos, a gárda irányítója, és nehéz volt nem egyetérteni a szavaival. Egy szál pólóban üldögélve is gyöngyözött az ember homloka – lehet, hogy a világítóberendezések tették ilyen meleggé a csarnokot, azonban nehéz elvonatkoztatni attól, hogy a Reyer Venezia férfi- és női csapatának helyet adó létesítmény kívülről egy atombunkerre hasonlít. Túl sok levegő üresen sincs benne, érdekes lesz, ha ezrek töltik meg a lelátókat… A létesítmény befogadóképessége hivatalosan 3509 fő, és a hírek szerint a körmendiek legalább ötven fanatikusa útnak indul, hogy biztassa kedvenceit a szerda este 20.30-kor kezdődő erőpróbán. A rivális az olasz bajnokság címvédője, jelenleg is vezeti a tabellát, más kérdés, hogy némi meglepetésre a Bajnokok Ligájából a FIBA Európa-kupába hullott alá.


A játékosok is lihegtek, érezték a levegőtlenséget, persze meg is mozgatta őket a stáb, de nem tehetett mást, a szerdai ellenfél rendkívül szokatlan és kellemetlen stílusban játszik. Ahogy Gasper Potocnik elmondta, rengeteg zárással dolgozik a Venezia, és nem csak a pick & roll-játékok esetében. Ez a stílus napjaink kosárlabdájában meglehetősen szokatlan, a szlovén edző is kíváncsian várja, hogy elsősorban újonc játékosai hogyan alkalmazkodnak hozzá. A krónikus sérüléssel bajlódó Kevin Dillardon kívül nincs hiányzója az együttesnek, amely különösebb nyomás nélkül léphet parkettre.

Ferencz Csaba csapatkapitány hozzátette, szeretnének olyan eredményt elérni Olaszországban, amely után marad esélyük a körmendi visszavágón. És bizony a vasi katlanban sok gárda megégett már…

A Körmend mindenesetre nehéz sorozatban van; biztató teljesítménnyel ugyan, de vereséget szenvedett a Falcótól Szombathelyen a megyei csúcsrangadón, s ezzel visszaesett a bajnoki tabella harmadik helyére. Szombaton a listavezető, őt két győzelemmel előző Szolnoki Olajhoz látogat, ám egyelőre a Veneziára koncentrál a csapat, és persze a továbbjutási esélyek életben tartására.

KOSÁRLABDA
Férfi FIBA Európa-kupa
Nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
17.30:
Juventus Utena (litván)–Alba Fehérvár
20.30: Reyer Venezia (olasz)–Egis Körmend

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik