Férfi kosár MK: hárommillió forint jár a győztesnek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.02.09. 13:02
Hárommillió forintot kap a férfi kosárlabda Magyar Kupa győztese a jövő csütörtöktől szombatig tartó győri nyolcas döntőben.

A szövetség (MKOSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján Bodnár Péter főtitkár elmondta, a második helyezettnek másfél millió jár, míg a bronzérmes 900 ezer forinttal gazdagodik.

„Igaz, hogy a semleges helyszín miatt egyik csapat sem élvezhet pályaelőnyt, ugyanakkor minden költséget az MKOSZ áll, beleértve a szállást és a szervezést is” – hangsúlyozta a főtitkár, hozzátéve, a sűrű versenynaptár miatt 2014-ben bevezetett nyolcas MK-döntő sikeres ötletnek bizonyult, s Magyarország egyben igazodott az európai trendhez, mivel sok országban ezen a hétvégén rendezik a kupaküzdelmeket. Ráadásul az átszervezéssel emelték az alapszakasz fontosságát is.

Szalay Ferenc, a szövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy azért esett Győrre a választás, mert Budapesten nem találtak erre az időszakra alkalmas csarnokot.

„A BOK és a Tüskecsarnok foglalt, a Papp László Budapest Sportaréna pedig túl nagy lett volna. A győri Audi Aréna már bizonyított a 2015-ös női Európa-bajnokság középdöntőjének rendezésekor, ráadásul a nemzetközi szövetség illetékesei szerint Európa legjobb kis csarnokáról van szó” – közölte az MKOSZ vezetője.

A rendezők nevében Fűzy András, a CMB Cargo Uni Győr női klub társadalmi elnöke felidézte, hogy Győr a 2015-ös Eb mellett két női kupadöntőnek is otthont adott már, és a kosárlabda lesz a nyári európai ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) egyik kiemelt sportága is.

Ami az MK menetrendjét illeti, a címvédő Körmend a Szombathellyel csap össze a negyeddöntőben, míg a bajnok Szolnok a Kaposvárral találkozik. A tavalyi fináléban a Körmend 68–55-re legyőzte az akkor címvédő Szolnokot a budapesti Syma-csarnokban, ezzel fennállása során hetedszer hódította el az MK-trófeát.

A három éve bevezetett lebonyolítási rendszer szerint az NB I első nyolc helyén álló csapat kerül be az MK-ba. Az első napon a negyeddöntőt, a másodikon az elődöntőt, a harmadikon pedig a bronzmérkőzést és a döntőt rendezik meg. Az M4 Sport a negyeddöntő utolsó mérkőzését, továbbá az elődöntőt és a finálét élőben közvetíti, a többi találkozóról pedig az MKOSZ honlapja ad online közvetítést.

A napijegyek 1900 forintba kerülnek.

A Magyar Kupa névadója a 2013-ban 82 évesen elhunyt Zsíros Tibor 116-szoros válogatott, aki 1955-ben Európa-bajnok lett a nemzeti csapattal Budapesten, és játékosként három, míg edzőként egy olimpián vett részt.

A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA NEGYEDDÖNTŐJÉNEK MENETRENDJE
13.00: Naturtex-SZTE-Szedeák–Pécsi Pannonpower
15.30: Szolnoki Olaj KK–Kaposvári KK
18.00: Zalakerámia ZTE KK–Alba Fehérvár
20.30: Falco KC Szombathely–Egis Körmend

AZ ELMÚLT TÍZ ÉV KUPAGYŐZTESEI
2007: Szolnoki Olaj
2008: Atomerőmű SE
2009: PVSK-Pannonpower
2010: Zalakerámia-ZTE
2011: Szolnoki Olaj
2012: Szolnoki Olaj
2013: Alba Fehérvár
2014: Szolnoki Olaj
2015: Szolnoki Olaj
2016: Egis Körmend

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik