NBA: óriási balhé a csapat logója miatt, per lehet a vége

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.13. 12:00
A német Jägermeister italgyártó cég panaszt nyújtott be az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatalhoz az NBA-ben szereplő Milwaukee Bucks kosárlabdacsapatának új logója miatt.

A Bucsnál 2015-ben, az egyesület vezetőségének átalakulása után változtatták meg a logót, ám mint kiderült, nem biztos, hogy a legjobbat sikerült választani.

A Milwaukee-nak ugyan korábban is egy szarvasfej volt a logója, ám az új kifejezetten hasonlít a német cég, a Jägermeister szimbólumához. Az italgyártó vállalat azzal az indokkal fordult a szabadalmi minisztériumhoz, hogy több mint ötven éve az Egyesült Államok területén is kizárólagos joggal rendelkezik a szarvasfejemblémát illetően.

Mint a cég állítja, a két logó annyira hasonlít, hogy megtévesztheti az embereket, illetve azt hihetik, közvetlen kapcsolat van a csapat és a vállalat között.

Az ESPN úgy tudja, hogy a Jägermeister és a Bucks már dolgozott együtt, a hatóságoknak benyújtott panasz igazából csak formalitás, s a felek várhatóan megállapodásra jutnak, a Milwaukee pedig a továbbiakban is használhatja a logót.

A Jägermeister logója
A Jägermeister logója
A Milwaukee Bucks logója
A Milwaukee Bucks logója

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik