Férfi kosár: Hangáék most nem bírtak az Olympiakosszal

ZSIVERA GÁBOR, KERESZTURY GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR, KERESZTURY GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2016.01.08. 00:03
Az Olympiakosz 82–76-ra győzött a Laboral Kutxa otthonában a férfi kosárlabda Euroliga csütörtöki játéknapján. A görög együttes nagyon kemény védekezésével végig uralta a Hanga Ádám csapata elleni rangadót, honfitársunk újfent sokoldalúan játszott.

Hanga Ádám kezdőként 30 percet volt játékban, ami alatt 7 pontot, 8 lepattanót, 1 szerzett labdát és 7 kiharcolt faultot tudott felmutatni, a negatív oldalon pedig 2 eladott labda került fel a neve mellé. Mezőnyből keveset vállalkozott (1/3 triplából), viszont a tőle megszokottnál több büntetőt harcolt ki (4/6).

Azok után, hogy a két gárda az alapszakaszban már megmérkőzött egymással kétszer is, most lényegesen jobban tudta uralni az egyik fél – jelen esetben a görög gárda – a derbit két szorosabb csata után. Printeziszék gyakorlatilag a kezdéstől a lefújásig minden levegőt elszívtak a Perasovic-legénységtől, mely így nem tudta feltenni a koronát az utóbbi hetekben nyújtott fantasztikus teljesítményére.

A korábban sérüléssel bajlódó Szpanulisz ma klasszisához méltóan teljesített, Hunter pedig 7/7-es büntetőzésével kifogott az őt faultokkal feltartóztatni igyekvő baszkokon, ráadásul a három triplát beemelő Mancarisz is kiemelten érett játékot produkált, egyszerűen jobban is harapott az asszisztok kategóriájában 17-9-re nyerő hellén had. A hazaiaknál Mike James hozott egyedül kiemelkedő egyéni produkciót támadásban, más nem igazán tudta érdemben megbontani a vendégek egységét védekezésben.

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROLIGA
TOP16, 2. FORDULÓ, F-CSOPORT
Laboral Kutxa (spanyol)–Olympiakosz (görög) 76–82
A Laboral Kutxa legjobb dobói:
M. James 16/3, Buruszisz 12, Hanga, Causeur, Blazic 7/3-7/3, Tillie 7
Az Olympiakosz legjobb dobói: Szpanulisz 19/9, Hunter 17, Printezisz 15/3, Mancarisz 14/9

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik