Női kosár: korábbi soproni légiós a PINKK-nél

Vágólapra másolva!
2014.02.27. 22:42
Amber Holt szerződtetésével véglegessé vált a PINKK Pécsi 424 2013–2014-es kerete – adta hírül a pécsi klub hivatalos honlapja, a pinkk.hu. A 28 éves, 183 cm magas, hármas, négyes poszton egyaránt bevethető játékos nem ismeretlen a magyar közönség előtt, hiszen korábban Sopronban szerepelt.

Holt 2008-ban mutatkozott be a WNBA-ben, a Connecticut Sun majd később a Tulsa Shock csapatában szerepelt összese 140 mérkőzésen. Európában Sopronban játszott először, 2008 és 2013 között három és fél szezont töltött ott, ezalatt három bajnoki és két Magyar Kupa-aranyat gyűjtött be. Légióskodott Lengyelországban és Izraelben is, valamint 2014 januárjáig Dél-Koreában, onnét érkezik a PINKK-hez.

„Nagyon örülök Amber Holt szerződtetésének. Ő egy kiváló játékos, nagyon hasznos csapatember, akinek az érkezésével ideálissá vált a PINKK szerkezete – nyilatkozta Roberto Hernández vezetőedző. – Nem akartuk mindenképpen betölteni a negyedik légiós helyet a csapatnál, mivel az utóbbi hetekben rendkívül elégedettek voltunk a lányok hozzáállásával, munkájával és teljesítményével. Amber Koreából való távozása után számára megfelelő edzés- és játéklehetőséget keresett a WNBA rajtjáig. Mivel a magyar bajnokságban és a kupában is a szezon java még hátra van, nagyon sok nehéz mérkőzés vár csapatunkra, ezért nem mentünk el a lehetőség mellett. A magyar kosárlabdaközeg és Amber Holt jól ismeri egymást, a játékos beilleszkedése nem jelenthet problémát.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik