Női kosár: a korábbi kapitány veszi át a Győr irányítását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.06. 19:33
A HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, Bencze Tamás váltja a vezetőedzői pozícióban Szentendrei Áront, akinek a szerződését – saját kérésére – pénteken bontotta fel a klub. Az új szakvezető megbízatása egyelőre a szezon végéig szól.

Bencze Tamás 1968. november 21-én született Letenyén. Játékosként a ZTE-vel három, a Kaposvárral pedig egy alkalommal nyert bajnoki címet. Százharminchétszeres válogatott, hat évig volt a gárda csapatkapitánya, Kálmán Lászlóval és Pankár Tiborral együtt tagja volt az 1999-es Eb-csapatnak.

Az edzősködést a Zala Volán-ZTE élvonalbeli női csapatánál kezdte 2004-ben, mellyel 2008-ban bronzérmet szerzett a Magyar Kupában. Előtte 2007-ben néhány hónapig a magyar női válogatott szövetségi kapitánya is volt. Dolgozott a Szeged női, Euroligát is megjárt csapatánál, legutóbb pedig a Falco KC NB I-es férfigárdáját irányította.

Az új szakembernek nincs sok ideje az ismerkedésre, ugyanis a Győr szerdán 18 órakor az MTK otthonában lép pályára bajnoki meccsen, majd vasárnap Zalaegerszegre látogat, jövő szerdán pedig már az Euroligában a címvédő orosz Jekatyerinburg ellen kell irányítania a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik