„Gyerünk, kislány!” Műlábbal járni tanul a győriek kosarasa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.09. 08:23
A szerb kurir-info.rs közölte a szerb Natasa Kovacsevics Facebookra feltöltött képét, melyen a Hat-Agro UNI Győrrel két hónappal ezelőtt autóbalesetet szenvedő kosárlabdázó a műlábával talpra állt – a bedobónak a bal lábát kellett amputálni térd alatt. A 19 esztendős játékos azonban hihetetlen lelkierővel viseli a történteket.

Kovacsevics kosárra dob a korábbi képén (Fotó: Facebook, archív)
Kovacsevics kosárra dob a korábbi képén (Fotó: Facebook, archív)
Kovacsevics kosárra dob a korábbi képén (Fotó: Facebook, archív)

 

A legfrissebb fotó: Kovacsevics járni tanul (Forrás: Facebook)
A legfrissebb fotó: Kovacsevics járni tanul (Forrás: Facebook)

„Gyerünk, kislány! A szerb kosárlabdázó, Natasa Kovacsevics kész megtenni az első lépéseit azt követően, hogy két hónappal ezelőtt súlyos autóbalesetet szenvedett. A válogatott játékosnak térd alatt amputálni kellett a bal lábát – írta Natasa Kovacsevics fotója mellé a szerb kurir-info.rs – A bátor lány tegnap a Facbeookra töltötte fel a képet, amelyen azt mutatja, hogyan tanul újra járni."

A szerb forrás is kiemeli Kovacsevics sugárzó optimizmusát, megjegyezve továbbá, hogy története bejárta a világot, s bátorságával, elszántságával az egész világnak példát is mutat, és nem kérdés, hogy hamarosan újra látjuk őt a pályán.

Két hete már azzal sokkolt mindenkit a Facebookon, hogy fél lábbal hárompontost dob, mindössze 50 nappal a balesete után. Azt a képét több mint háromezren, a legújabbat pedig tegnap óta már több mint tízezren lájkolták.

„Ami nem öl meg, az megerősít" – idézi a szerb honlap a kosarast.

És valóban, hihetetlen erőt sugároz. A győriek balesetben elhunyt edzője, Fűzy Ákos és a szintén életét vesztő Tapodi Péter klubigazgató is büszke lehetne a nyáron nagy tervekkel igazolt játékosra, aki így fél lábbal is nagy erőssége lehet a csapatnak, ha nem is a pályán, hanem azon kívül, lelkiekben mindenképp!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik