Busztragédia: álmában még mindkét lába megvan Natasának

Vágólapra másolva!
2013.11.05. 11:04
Magyarországot is bejárta az a közösségi oldalra feltöltött fotó, amelyen fél lábbal újra kosárra dob Natasa Kovacsevics, aki a győri női kosarasok szeptemberi buszbalesete során térd alatt elvesztette a bal lábát. A belgrádi katonai kórházban gyógyuló játékos elképesztő akaraterővel viseli a tragédiáját – ezt tükrözik a szavai, amelyeket a Kisalföld idéz a honlapján.

„Az optimizmus mindig a természetemben volt, s a jelek szerint most sem hagyott cserben. Amikor a szörnyűség megtörtént, szembesülve vele sokkot kaptam, elájultam. Amikor azonban a helikopteren magamhoz tértem, az első gondolatom az volt: és akkor most mi van? Elvesztettem a lábam, de abba még senki sem halt bele. Ma sem tudok erre másként gondolni" – idézi a kisalfold.hu a játékost, aki édesapjára hivatkozva hozzátette: még kicsi korában megtanították arra, hogy az a sorscsapás, ami az embert nem öli meg, a lelkét megerősíti.kisalfold.hu a játékost, aki édesapjára hivatkozva hozzátette: még kicsi korában megtanították arra, hogy az a sorscsapás, ami az embert nem öli meg, a lelkét megerősíti.

„Immár tapasztalatból is tudom, igaza volt – fogalmazott a mindössze 19 éves játékos, aki egy interjúban azt mondta, álmában két lába van... – Ha álmodom, akkor még futok is, kosarazok is, olyan vagyok, mint mindenki más, aki egészséges, s amilyen nem egészen két hónapja még magam is voltam. Az igazság az, nagyon nehéz annak tudatában élni, hogy az ember nyomorék lett, de csak akkor, ha mindig azzal foglalkozik. A tragédia minden részletére emlékszem, ám nincsenek miatta rémálmaim. Mással kötöm le magam. A kórházban olvasok, internetezem és tanulok. El kell fogadnom a sorsomat, tovább kell lépnem. Ebben rengetegen segítenek. Csodálatosak a szüleim, a fivérem mindig mellettem van, a barátaim naponta felkeresnek."

A játékos elmondta: valaki mindennap felhívja a győri együttestől, úgyhogy naprakész a csapatból, és szorít a sikereiért. A győriek munkát is ajánlottak a fiatal szerb sportembernek.

„Nagyon hálás vagyok, de nem tudom, mit mondjak erre. Egy biztos: jólesik a törődés, és boldog vagyok, hogy ilyen embereket ismerhettem meg. Majd meglátjuk, mi lesz, ha kimegyek a kórházból, és protézis segítségével járni tudok. Munkahelyet Belgrádban is ajánlanak, Vanja Udovicsics sportminiszter, aki a nyáron még vízilabdázott és jó barátom, szintén azt mondta, számíthatok rá és a szerb sportra."

A tervek szerint a győri csapat hamarosan meglátogatja Belgrádban Kovacsevicset, és szerveznek egy, a játékos rehabilitációját segítő mérkőzést a Partizan Beograddal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik