Kosárlabda: Hanga Ádám egy pontra volt a dupla duplától

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.03.24. 14:10
null
Hanga Ádám és a bennmaradásért küzdő klubja, a Basquet Manresa igazi nagyvadat ejtett vasárnap kora délután a spanyol kosárlabda-bajnokság élvonalában, hiszen az EuroCup Final Fourjába igyekvő Bilbaót fektette két vállra. Pontszerzésben most nem volt extra a magyar légiós, viszont nagyon hasznos játékkal rukkolt ki egyik legnevesebb kérője ellen.

Hanga Ádám csereként pályára lépve összesen 23 percet kapott Jaume Ponsarnau vezetőedzőtől, ami alatt 9 pontot dobott 11-ből 4-es mezőnyözéssel (4-ből 1 tripla), 2 büntetőkísérletét viszont elhibázta. Idénycsúcsot jelentő 10 lepattanót kapott le, 3 gólpasszt osztott ki, volt 1 blokkja, 1 szerzett labdája s 5 faultot harcolt ki, a negatív oldalra pedig 1 eladott labda került fel a neve mellé – összesen 18-os VAL-t hozott össze, amivel a 82–79-re nyerő Manresa második leghasznosabb játékosa volt ezen a játéknapon.

A katalán kiscsapat ezzel megszerezte 5. győzelmét a bajnokságban, de még mindig 3-mal több diadala van a 16., még bennmaradást jelentő pozícióban tanyázó Fuenlabradának.

Hanga Ádám és a Manresa legközelebb jövőhét vasárnap 18.30-kor lép pályára, méghozzá az Estudiantes Madrid otthonában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik