Fáradtság, fásultság: mi a kiút az Olaj-kútból?

Vágólapra másolva!
2013.02.07. 17:20
A bajnok és Magyar Kupa-győztes, két nemzetközi sorozatban versenyző Szolnoki Olaj az NB I-ben hullámzóan szereplő szombathelyiektől is kikapott kedden az MK-negyeddöntő első mérkőzésén, így összességében hármas vereségsorozatnál tart. A kudarcok okait próbáltuk megtalálni Trepák Zoltánnal, a klub válogatott centerével.

Paris Levallois, Crvena zvezda és Szombathely.

A Szolnok férfi kosárlabdacsapata a legutóbbi három mérkőzését elvesztette a felsorolt csapatok ellen, három különböző sorozatban: az EuroChallenge második csoportkörének összecsapása, az Adria-liga-alapszakaszmeccs és a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzése után sem ünnepelhettek az Olaj szurkolói. Legalább másfél mérkőzésen nemcsak az eredménnyel, hanem a mutatott játékkal és a küzdőszellemmel is gond volt.

Trepák szerint a hangulattal nincs gond (Fotó: Korponai Tamás, archív)
Trepák szerint a hangulattal nincs gond (Fotó: Korponai Tamás, archív)

„Az öltözői hangulattal minden rendben – kezdte Trepák. – A fásultságot, tompultságot, és az utazások okozta fáradalmakat próbáljuk félretenni és pörögni, hogy minél jobban szerepeljünk.”

A vereségek egyik oka lehet a kipihentség hiánya, még akkor is, ha Szolnokon nem hivatkoznak erre, Báder Márton is azt mondta a szombathelyi találkozó után, hogy nem fogja a fáradtságra a vereséget.

„A vezetőedzőnk arról beszél nekünk sokat, hogy a fáradtságot úgy lehet kiküszöbölni, hogy fejben erősebbnek kell lenni, nagyobb hévvel kell lelkesedni ahhoz, hogy sikeresek legyünk” – mondta a 35 éves Trepák, aki szintén nem hivatkozik a viseltesebb állapotukra.

Nedeljko Asceric vezetőedző érkezése óta egy-két játékos csapatbeli szerepe átalakult, néhányan kevesebb lehetőséget kapnak, ilyen például az irányító Simon Balázs és a válogatott center Trepák is. Felvetődik, hogy emiatt talán nem olyan motiváltan lépnek pályára, mint korábban tették, és ezért nem tudnak sokat hozzátenni az együttes teljesítményéhez.

„Lehet, hogy furcsán hangzik, de én szeretek edzeni, legyen szó dobó- vagy éppen erőnléti edzésről – indított messziről a szolnoki korelnök. – Természetesen meccset játszani is szeretek, de az utóbbi időben erre kevesebb lehetőségem van. Jól tudom, hogy a kétfrontos nemzetközi szerepléshez sok játékosra van szükség, ez normális. Egy kosaras sosem lehet elégedett azzal, amennyit játszik, kivéve ha minden percet a parketten tölt. Tiszteletben tartom az edző döntését.”

Amióta az ausztriai szakember a vezetőedző, az amerikai-magyar kettős állampolgár, magas posztokon bevethető Bell Rashad és az amerikai irányító, James Florence is a klubhoz igazolt, további konkurenciát teremtett az amúgy is bő játékoskeretben, de Trepák szerint ez természetes, hiszen „Asceric érkezésével változott a taktikánk, ehhez igazodva érkezett a két új játékos”.

Pénteken természetesen javíthat és tovább is juthat a Szolnok a Szombathely ellen, de a keddi vereség akkor is nagy csalódás volt.

„Azért esett rosszul, mert úgy mentünk oda, hogy mindenképpen nyerünk, de sajnos nem sikerült. Tudjuk, hogy nekünk van a legerősebb keretünk, ezért mindig mindenki győzelmet vár tőlünk, és ez így is van rendjén. A pénteki visszavágón javítunk!” – ígérte Trepák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik