Megtartaná sikerkovácsait a Zalakerámia-ZTE KK

Vágólapra másolva!
2009.06.17. 19:14
Évtizednél is hosszabbra nyúló „szunyókálás” után felébredt a zalaegerszegi férfi kosárlabdacsapat, és bajnoki bronzéremmel nyomatékosította: ismét számolni kell vele. Az elmúlt 12 idény legjobb eredményével magasra tették a mércét a klubnál, ahol nagy erőket mozgósítanak annak érdekében, hogy a gárda állandósítsa helyét a legjobbak közt. Első lépésként igyekszik megtartani sikerkovácsait a Zalakerámia-ZTE KK.

Ha lehet úgy fogalmazni, „surranópályán” lepte meg a mezőnyt az egerszegi együttes. Noha az idénynek nekifutva a legjobb nyolc közé jutás fogalmazódott meg elsődleges célként, az alapszakasz végéhez közeledve megjött az étvágy, és megnőttek a lehetőségek. Egyre-másra nyerte a mérkőzéseket a csapat, amely egyszercsak kikötött a negyedik helyen, és ez kellő alapot nyújtott a rájátszásra, melyben két párharc (a Dombóvár, illetve a Falco elleni) is a Zalakerámia sikerét hozta.

A címvédő szombathelyiek 2–1-es legyőzése végül bronzérmet ért, egyszersmind sokadszor is igazolta a városban esztendők óta ismert tételt: az 1990-es és az 1992-es bajnoki cím bizonyos szempontból elkényeztette a szurkolókat, akik kizárólag a minőségre, az eredményekre vevők. Zalai szempontból roppant fontos kérdés tehát: produkciójával képes lesz-e a lelátón tartani a csapat a kétezer tagúnál is népesebb drukkerhadát? Bodrogi Csaba sportigazgató szerint igen, márpedig neki hihetünk, hiszen egykor többek közt éppen miatta töltötték meg a csarnokot a nézők.

„Völgyi Péternek, illetve Patonay Imrének egyaránt kétéves szerződése van, amely abban az esetben lett volna felbontható, ha nem jutunk be a legjobb nyolc közé – kezd bele Bodrogi. – Nem csak lehetőségünk, okunk sincs a váltásra, mint ahogy a játékoskeretben is igyekszünk az állandóságra szavazni. Úgy tűnik, a magyar mag teljes egészében megmarad. Csapatkapitányunknak, Kámán Tamásnak, illetve Gáspár Dávidnak lejárt ugyan a szerződése, ám tárgyalásban vagyunk velük, és közel a megállapodás. A többieknek – Simon Lászlónak, Baki Gergelynek, Tóth Ádámnak, valamint a magyar válogatottba is meghívott Trepák Zoltánnak – élő szerződése van. Ami pedig a külföldieket illeti, Louis Hinnantet és Calvin Watsont marasztaljuk, ám a két amerikai időt kért, hogy eldöntse, hol folytatja. Szükségünk lesz egy légiós centerre is.”

A klub háza táján abban bíznak, hogy a ragyogó évadbeli teljesítmény meggyőző erejű lesz a névadó szponzor, a Zalakerámia Zrt. vezetőségével folytatott tárgyaláson is. A hároméves megállapodás tudniillik lejárt, és nagyon nem mindegy, a jövőben is számíthat-e a ZTE a vállalatra.

„Az együttműködés harmadik esztendejében elért sikerek után nyitottak vagyunk a tárgyalásra” – árulta el Márton Péter, a Zalakerámia Zrt. elnök-vezérigazgatója, és ez már önmagában nagy szó, tekintve, hogy a cégvezető néhány hónapja még felettébb borúsan látta a jövőt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik