Elrondította a „szemtelen” Thunder Gregg Popovich ezredik meccsét

Vágólapra másolva!
2009.03.17. 07:18
Alaposan elrontotta az Oklahoma City Thunder a San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich jubileumát: a tréner ezredszer ült a texasiak kispadján, és „ajándékba” kétpontos vereséget kapott. Nagyon simán nyert a Charlotte és a Denver, a Jao Ming nélkül játszó Houston szép győzelmet aratott New Orleansban, míg a Portland Memphisben diadalmaskodott.
Egy kis ízelítő a Thunder védekezéséből: nem is ízlett Tim Duncanéknek...
Fotó: Reuters
Egy kis ízelítő a Thunder védekezéséből: nem is ízlett Tim Duncanéknek...
Egy kis ízelítő a Thunder védekezéséből: nem is ízlett Tim Duncanéknek...
Fotó: Reuters
Egy kis ízelítő a Thunder védekezéséből: nem is ízlett Tim Duncanéknek...

Némileg rezignáltan vette tudomásul Gregg Popovich, a San Antonio Spurs vezetőedzője csapata „ajándékát” texasi pályafutásának 1000. mérkőzésén: Tim Duncanék ugyanis 17 pontos előnyt elszórakozva kikaptak az erősnek nagy jóindulattal sem nevezhető Oklahoma City Thundertől.

„Sokszor ez az edző rémálma… A kezünkben volt a meccs, rengetegszer vezettünk, volt nagy előnyünk is. Ehhez képest vesztettünk. Gyakran megtörténik ez, de ettől nem kevésbé idegesítő” – nyilatkozta Popovich, aki 676:324-es győzelem-vereség mutatóval áll az első ezer meccse után. Ennél jobb arányt csak Phil Jackson (731 siker) és Pat Riley (716) tud felmutatni ezer mérkőzésen az NBA-ben.

A találkozón a Thunder a negyedik negyed közepéig nem vezetett egyszer sem, de Kevin Duranték a szigorú védekezésükkel elbizonytalanították a vendégeket, és a végén, kétpontos előnyüknél megúszták Tony Parker triplakísérletét is.

A Houston Jao Ming nélkül is nyert New Orleansban (ez még a kínai centernek se lett volna könnyű…), elsősorban Ron Artest, Luis Scola és Aaron Brooks pontjainak köszönhetően. Chris Paul szokásos remeklése (29 pont, 11 assziszt) most nem ért győzelmet a Hornetsnek.

A Denver nemes egyszerűséggel átgázolt a Netsen, amely négy meccsből négy vereséggel fejezte be sikeresnek nem mondható nyugati túráját. A New Jersey a sérült Devin Harris és a letartóztatott Sean Williams nélkül játszott – utóbbi egy műszaki üzletben balhézott az eladóval, 1300 dolláros kárt okozva a boltban…

A rájátszásra pályázó Charlotte három fiaskó után a Torontón vezette le a felgyülemlett feszültséget, egy nagy különbségű győzelemmel. A Raptors szörnyű passzban van: a legutóbbi kilenc meccséből nyolcat elvesztett, és a „csapatjátékát” jól illusztrálja a Bobcats ellen eladott 24 labda.

Memphisben az Aldridge-Roy-Outlaw-Przybilla kvartett 73 pontot termelt, ennek köszönhetően a Trail Blazers simán győzött a pocsék formában levő Grizzlies ellen.

NBA

Alapszakasz, 133. játéknap
Charlotte Bobcats–Toronto Raptors 112–86
Memphis Grizzlies–Portland Trail Blazers 92–103
New Orleans Hornets–Houston Rockets 84–95
Oklahoma City Thunder–San Antonio Spurs 78–76
Denver Nuggets–New Jersey Nets 121–96
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik