A Pécs hazai pályán, a Sopron idegenben harcolhatja ki a továbbjutást

Vágólapra másolva!
2009.01.30. 12:08
Pénteken hazai pályán teheti meg a döntő lépést a női Euroliga nyolcaddöntőjében a Pécs azzal, ha a visszavágón is felülmúlja a Veneziát. Az óriási izgalmak közepette kivívott 61–60-as keddi győzelem egyik főhőse, a Velencében 17 pontot és 12 lepattanót elérő Iványi Dalma képesnek tartja csapatát a sikerre. Az MKB-Euroleasing Sopron idegenben lép pályára a lengyel Wisla Can-Pack Kraków ellen. A magyar bajnok is lépéselőnyben van, hiszen kedden magabiztosan, 81–58-ra megverte riválisát Sopronban, és ha újra nyerne, szintén a legjobb nyolc közé kerülne.
Iványi Dalma (balra) szerint a Pécs hazai pályán is képes a győzelemre
Fotó: Mirkó István
Iványi Dalma (balra) szerint a Pécs hazai pályán is képes a győzelemre
Iványi Dalma (balra) szerint a Pécs hazai pályán is képes a győzelemre
Fotó: Mirkó István
Iványi Dalma (balra) szerint a Pécs hazai pályán is képes a győzelemre
IVÁNYI DALMA SZERINT A PÉCS KÉPES A GYŐZELEMRE

– Át lehet menteni a keddi jó formát péntekre is?
– Jól fogunk játszani pénteken is. Láttam a lányokon, tisztában van vele mindenki, hogy a munka felét végeztük csak el, amellyel megteremtettük egy óriási siker alapjait. Pénteken kell feltennünk a koronát a keddi teljesítményünkre.

– A szurkolók közül sokan azt gondolják, ettől kezdve már sima az út a negyeddöntőbe. Mások viszont féltik a csapatot, mondván: a lehetőség görcsössé teheti a lányokat.
– Mindenképpen nehéz mérkőzés lesz. Érdekes a szituáció, mert valóban ott motoszkál a fejekben, hogy most befejezhetjük a párharcot, de bízom abban, hogy képesek leszünk megoldani ezt a helyzetet.

– Az első meccsen részleges bokaszalag-szakadást szenvedő Vajda Anna pénteki játéka a hírek szerint még mindig kérdéses. Vele azért könnyebb lenne.
– Ha a lába bírja, pályára lép. Az akaratán nem múlik.

– Említette, hogy nem mindenki játszott az első mérkőzésen élete formájában. Miben lehet ilyen rövid idő alatt változni?
– Csapatként kosaraztunk jól Velencében, és csapatként kell jól játszanunk Pécsen is. Az együttes tud meccset nyerni, nem egyetlen játékos. De egyesek egyéni teljesítménye is javulhat. Biztos vagyok abban, hogy Kelly Mazzante nem fogja megint pont nélkül zárni a találkozót, és abban is, hogy a fiatalok között is lesz, aki olyan jól és eredményesen játszik majd, mint Ruják Nóri tette kedd este.

– A meccs és a tízórás éjszakai buszozás nem segíti a regenerálódást. Ki tudta már pihenni magát?
– Nem érzem magam sem túl pihentnek, sem túl fáradtnak. A szerda esti edzés tapasztalatai alapján csapattársaim is készek a pénteki ütközetre.

A SOPRONIAK JÓL VANNAK, ÉS GYŐZELEMRE KÉSZÜLNEK

A Kraków képviselői, a vezetők és a játékosok egyaránt rendkívül elszántak. „Az első meccsen a Sopron nagyon jól játszott, olyan tempót diktált, amelyet mi nem tudtunk felvenni, és emiatt a saját játékunkat sem tudtuk nyújtani. Bízunk benne, hogy saját csarnokunkban rá tudjuk erőltetni a játékunkat a magyarokra, és akkor meglesz az egyenlítés” – mondta Wojciech Downar-Zapolski, a lengyel együttes vezetőedzője a klub hivatalos honlapján.

Dorota Gburczyk, a piros-kékek csapatkapitánya mesteréhez hasonlóan bizakodó, és gyakorlatilag egy legyintéssel elintézte az első találkozón történteket.

„Nem a világvége, kikaptunk, és kész, most majd egyenlítünk. Egyébként is valószínűleg az évad legrosszabb játékát nyújtottuk Sopronban, ilyen gyengén még egyszer nem kosarazhatunk.”

Bármit is mondjanak vagy ígérjenek a lengyelek, ez nem befolyásolja a legutóbbi két esztendő magyar bajnokcsapatának hangulatát.

„A krakkóiak meg vannak győződve róla, hogy visszajönnek még Sopronba – beszélt legfrissebb lengyelországi élményeiről Török Zoltán, a soproniak ügyvezetője. – A városban szép idő van, a hotel remek, vendéglátóink pedig nagyon kedvesek. Hamarosan megyünk edzeni, aztán péntek délelőtt ismét tréningezünk. Mindenki jól van, Seres Éva másodedző és Székely Norbert vezetőedző még a repülőn is a hazai meccs felvételeit elemezte, s persze nem emiatt, de ismét győzelemre készülünk.”

A kedden szenzációsan játszó, 23 pontot dobó és hét lepattanót gyűjtő szerb Jelena Milovanovicsnak még mindig fáj a talpa, de természetesen ő is ott lesz a parketten péntek este.

A találkozó ellenőrének személye megváltozott, a kijelölt orosz sportember ugyanis nem kapott vízumot, így helyette egy litván komisszár működik közre a párharc második mérkőzésén.

AZ IVÁNYI DALMÁVAL KÉSZÜLT INTERJÚ ÉS A SOPRONRÓL SZÓLÓ CIKK TOVÁBBI RÉSZLETEIT A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Venezia–PÉCS 60–61
SOPRON–Kraków 81–58
Ide kattintva megtekintheti női Euroliga-adatbankunkat!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik