Büntetések és szerződésbontás karácsonyra a Szeviép-Szegednél

Vágólapra másolva!
2008.12.23. 11:20
A női kosárlabda NB I-ben szereplő Szeviép-Szeged az őszi idény második felében a vártnál gyengébben szerepelt a bajnokságban (kikapott a BSE vendégeként), míg az Európa-kupában nem jutott a nyolcaddöntőbe, pedig a végállomást jelentő görög Panioniosz nem tartozik a legyőzhetetlen ellenfelek közé. A produkciót nem figyelte karba font kézzel a klub vezetősége, amely tíz-, illetve húszszázalékos fizetésmegvonással büntette a keret tagjait, valamint Donkó Orsolya vezetőedzőt, a bolgár Milena Tomova szerződését pedig felbontották.
A szegedi játékosok nem mindig tartották be Donkó Orsolya utasításait
Fotó: Frank Yvette
A szegedi játékosok nem mindig tartották be Donkó Orsolya utasításait
A szegedi játékosok nem mindig tartották be Donkó Orsolya utasításait
Fotó: Frank Yvette
A szegedi játékosok nem mindig tartották be Donkó Orsolya utasításait

A szezon kezdete előtt a Szeged egyértelműen azt a célt fogalmazta meg, hogy a csapat a nemzetközi porondon múlja felül tavalyi eredményét, az Európa-kupában jusson be a legjobb 16 közé, míg a hazai bajnokságban lépésről lépésre közelebb kerüljön a két euroligás klubhoz, a Pécshez és a Sopronhoz.

„Teljes mértékben egyetértek a vezetőség döntésével – szögezte le Donkó Orsolya. – Ha az alkalmazott bármely munkahelyen nem végzi rendesen, a tervezetteknek megfelelően a dolgát, akkor megbüntetik, s ez alól mi sem lehetünk kivételek. Valójában csupán három meccsünk nem sikerült, ez mégis kupakieséshez és ahhoz vezetett, hogy a negyedik helyre csúsztunk vissza a bajnoki tabellán. A gondok ellenére optimistán tekintünk a jövőbe, tavaszra összeállunk, és ha végre a kiegészítő játékosaink is képesek lesznek azt nyújtani, amit várunk tőlük, felvehetjük a versenyt a két naggyal.”

Ehhez persze az is kell, hogy a bolgár magasbedobó helyett egy jó külföldit igazoljon az együttes. Donkó elmondta, hogy vannak már kiszemeltek Tomova pótlására, de nevekkel egyelőre nem szolgálhat.

Az edző problémáit növeli, hogy az együttes bedobója, Desire Almind a Panioniosz elleni EK-mérkőzésen megsérült, s kiderült, az amerikai idegenlégiós bal térdében elszakadt az egyik oldalszalag. A 26 éves hátvédnek minimum hat hetet ki kell hagynia, de operálni nem kell.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik