Donkó Orsolya betegsége miatt feláll a szegediek kispadjáról

Vágólapra másolva!
2009.04.29. 11:46
A hír ennyi, de mellbevágó: egészségügyi és családi okok miatt visszavonul vezetőedzői posztjáról Donkó Orsolya, a női bajnokság friss ezüstérmese, a Szeviép-Szeged trénere. A hírek szerint Bencze Tamás lehet az utódja.
Kosárlabdaedzőként Donkó (balra) egy ideig biztos nem ünnepel
Fotó: Laufer Péter
Kosárlabdaedzőként Donkó (balra) egy ideig biztos nem ünnepel
Kosárlabdaedzőként Donkó (balra) egy ideig biztos nem ünnepel
Fotó: Laufer Péter
Kosárlabdaedzőként Donkó (balra) egy ideig biztos nem ünnepel
A klub, amely fennállása legjobb bajnoki eredményét érte el a második hellyel, elfogadta és megérti a fiatal szakember érveit és elhatározását, s előrehaladott tárgyalásokat folytat a következő szezon lehetséges vezetőedző-jelöltjével.

Információink szerint közel a megállapodás Bencze Tamással, a Zala Volán trénerével, a női válogatott korábbi szövetségi kapitányával. De térjünk vissza Donkó esetére.

„Döntésemnek két fő oka volt – vágott bele a fiatal edző. – Az egyik, hogy kisfiam, Andris az idén már iskolás lesz, emiatt szeretnék több időt vele tölteni. Amíg óvodás volt, könnyebben egyeztettük a programokat, ám az iskola mellett ez már nehezebb lenne, és sok időt szeretnék vele tölteni. A másik ok, hogy 2005 óta, amikor abbahagytam játékos-pályafutásomat, súlyos vesebetegséggel küzdök. Az azóta eltelt időben sokat javult az állapotom, ám az elmúlt hónapokban rosszabbodott. Ennek természetesen köze van ahhoz, amit csinálok, azaz az edzősködéshez… – nyilatkozta Donkó.

„Két hete gyakorlatilag eltiltottak a sportolástól, kerülnöm kell az idegeskedést, ezt nehéz megvalósítani a bajnoki döntőben, s a maximum, amellyel saját szervezetemet terhelhetem, a gyaloglás.”

„Kontrolleredményeim egyre rosszabbak lettek, így ezt nem csinálhatom tovább. Az elnökség tudatta velem, gyógyulásom után számítanak rám a jövőben akár szakmai, akár vezetői feladatok elvégzésében. Sajnálom, mert nagyon élveztem a munkát” – tette hozzá a szakember.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik