Edzője szerint Rudy Fernández az NBA egyik legjobb játékosa lehet

Vágólapra másolva!
2008.09.23. 12:00
Megérkezett Portlandbe az olimpiai ezüstérmes spanyol kosárlabda-válogatott egyik legjobbja, Rudy Fernández, akitől nagyon sokat vár a Trail Blazers szakmai stábja, de a drukkerek is. A 23 éves kosarast több mint száz szurkoló fogadta a reptéren, a Blazers edzője, Nate McMillan szerint pedig hamarosan a liga egyik legjobbja lehet a spanyol játékos.
Rudy Fernandeztől (középen) nagyon sokat várnak új csapatában
Fotó: Action Images
Rudy Fernandeztől (középen) nagyon sokat várnak új csapatában
Rudy Fernandeztől (középen) nagyon sokat várnak új csapatában
Fotó: Action Images
Rudy Fernandeztől (középen) nagyon sokat várnak új csapatában

A pekingi ötkarikás játékok döntőjében az Egyesült Államok (Kobe Bryant és LeBron James fémjelezte) válogatottjától csak nagy csatában vereséget szenvedő spanyol csapat bedobóját még 2007-ben szerezte meg a Portland az amatőrök játékosbörzéjén (draft), ám az elmúlt szezont – a korábbi öt esztendőhöz hasonlóan – Fernández még a Joventut Badalonánál töltötte, amellyel ULEB-kupát és Spanyol Kupát is nyert az idén.

"Amikor kijöttem a repülőtérről, több mint száz drukker fogadott, ami nagyon jólesett, aztán az első gondolatom az volt, hogy gyerünk edzeni" – nyilatkozta Fernández, aki a Blazers edzője, Nate McMillan szerint a liga egyik legjobbja lehet hamarosan.

A 23 éves sportoló az elmúlt idényben klubjában 21.2 pontot és 4.1 gólpasszt jegyzett meccsenként, míg az olimpiai fináléban 22 pontot szerzett.

A Phoenix Suns közben szerződést kötött az idei drafton kiválasztott szlovén Goran Dragiccsal. A 22 éves irányító a csapat vezetőinek elképzelése szerint Steve Nash cseréje lesz már az idén is. A megállapodás három évre szól, és hogy a szerződés létrejöhessen, a Phoenix 2 millió dollárért vásárolta ki a játékmestert a spanyol Tau Cerámicától.

A Washington Wizardsnál pedig az elöljárók éltek opciós jogukkal, és 2010-ig meghosszabbították Eddie Jordan vezetőedző szerződését. A szakember a klub történetének legeredményesebb trénere az 1980-as évek óta, ugyanis sorozatban négyszer vezette a rájátszásba együttesét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik