Elmaradt a feltámadás, így kettővel megy a Boston Celtics

Vágólapra másolva!
2008.06.09. 07:39
Kis híján fantasztikus feltámadást produkált a Los Angeles Lakers Bostonban, az NBA nagydöntőjének második mérkőzésén, de a kaliforniaiaknak nem sikerült 24 pontos hátrányból visszakapaszkodniuk, és 108–102-re elvesztették a mérkőzést. A Celtics hozta első két hazai mérkőzését, és 2–0-ra vezet a nagydöntőben.
Az erő vele volt: Leon Powe-t a Lakers-játékosok képtelenek voltak megállítani
Fotó: Reuters
Az erő vele volt: Leon Powe-t a Lakers-játékosok képtelenek voltak megállítani
Az erő vele volt: Leon Powe-t a Lakers-játékosok képtelenek voltak megállítani
Fotó: Reuters
Az erő vele volt: Leon Powe-t a Lakers-játékosok képtelenek voltak megállítani

Mi történik, ha mindent megtesz Paul Pierce, Kevin Garnett és Ray Allen, és még ez sem biztosan elég?

Érkezik egy névtelennek számító csereember, Leon Powe, és kulcsfontosságú pontokat tesz hozzá a Boston nagyágyúinak teljesítményéhez.

A playoffban eddig 4.6-os pontátlagot produkáló, Paul Pierce-hez hasonlóan oaklandi, tehát kaliforniai erőcsatár élete mérkőzését produkálva 15 perc alatt szerzett 21 ponttal segítette behozhatatlannak tűnő, húsz pont fölötti előnyhöz a Celticset a harmadik negyedben.

7:40-el a vége előtt már 95–71 volt ráadásul a házigazdáknak, és gondolatban mindenki – talán még a bostoni játékosok is – behúzták maguknak a második strigulát.

Kissé korán, mert a mérkőzés nagy részében a Boston hátát néző Lakers teljesen váratlanul feltámadt. A kaliforniaiak 31–9-es (!) rohamot produkáltak, ezzel a szívrohamot hozva a massachusettsi közönségre, de ekkor jött a sérülését leküzdő Paul Pierce, és előbb a helyére küldött két büntetőt, majd blokkolta Vujacsics tempóját.

„Azt hiszem elkényelmesedtünk, és elbíztuk magunkat a negyedik negyedben. Nem voltunk elég agresszívek, elfelejtettünk védekezni. Meg kell tanulnunk a leckét, hiába nyertük meg a mérkőzést. Nem szabad elhinnünk, hogy már megvan egy meccs ilyen korán” – figyelmeztette a társakat a sérülését láthatóan maga mögött hagyó Paul Pierce.

A 28 pontot szóró bostoni „frontember” és Leon Powe mellett persze a többiek is szorgoskodtak: a kitűnő Kevin Garnett (17 pont, 14 lepattanó), Ray Allen (17 pont) és Rajon Rondo (16 assziszt) is megtették a magukét.

A Lakersben az első mérkőzéshez képest feljavult Bryant (30 pont), de igazából csak a dupla-duplát elérő Gasol és Radmanovics támogatta megfelelően, ez pedig kevés volt.

A párharc visszaköltözik Kaliforniába, de a statisztika a Lakers ellen szól: mikor elvesztették a nagydöntő első két mérkőzését, 0–5 az örökmérlegük. A Celtics ráadásul a háromból egy meccset mindenképp fogni akar Los Angelesben.

„Tudtuk, hogy hozni kell a kötelezőt, mielőtt nyugatra megyünk. A harmadik meccset megpróbáljuk elcsípni LA-ben, ezzel elvenni az önbizalmukat és még lehetőleg Kaliforniában befejezni a párharcot” – nyilatkozta Paul Pierce.

Ha megtörténik, ezzel ő „hazai pályán” ünnepelhetne.

NBA, RÁJÁTSZÁS

NAGYDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Boston Celtics–Los Angeles Lakers 108–102
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2–0 a Celticsnek

A KÉT CSAPAT MUTATÓI

Statisztika Celtics Lakers
Pontok 108 102
Mezőnyszázalék 36/68 (.529) 41/83 (.494)
Hárompontosok 9/14 (.643) 10/21 (.476)
Büntetők 27/38 (.711) 10/10 (1.000)
Lepattanók 37 36
Gólpasszok 31 20
Labdaeladások 15 12
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik