A címvédő San Antonio megnyerte első meccsét a Phoenix ellen

Vágólapra másolva!
2008.04.20. 08:37
Az NBA rájátszásának első játéknapján, szombaton négy mérkőzést rendeztek. A tavalyi bajnok San Antonio Spurs Tim Duncan remek játékának köszönhetően legyőzte a Sunst kétszeri hosszabbítás után. Chris Paul az alapszakasz után továbbra is remek teljesítményt nyújt, csapata, a Hornets megverte a Maverickst. Cavaliers és a Jazz is hozni tudta első összecsapását a playoffban.
Tim Duncan vezetésével nyert a San Antonio Spurs a Suns ellen
Fotó: Reuters
Tim Duncan vezetésével nyert a San Antonio Spurs a Suns ellen
Tim Duncan vezetésével nyert a San Antonio Spurs a Suns ellen
Fotó: Reuters
Tim Duncan vezetésével nyert a San Antonio Spurs a Suns ellen
Az alapszakaszt a Nyugati főcsoport harmadik helyén záró Spurs megnyerte első mérkőzését a Suns ellen. A hazai pályán játszó San Antonio Tim Duncan vezetésével nyert, a klasszis center 40 pontot szórt.

A találkozó csak a második hosszabbítás végén dőlt el, a Suns közel állt ahhoz, hogy megnyerje az összecsapást, Duncan az első hosszabbítás utolsó másodperceiben szerzett hárompontosával alakította egyenlőre az állást, így folytatódhatott a harc.

Az első ráadásban 11–11-el zártak a csapatok, de a második hosszabbításban 1,8 másodperccel a vége előtt Manu Ginóbili kétpontosa győzelmet ért a címvédő San Antonio Spursnek.

Chris Paul a playoffra is át tudta menteni hihetetlenül jó alapszakaszban mutatott formáját a Hornetsben, a fiatal zseni 35 pontjával és 10 asszisztjával csapata legjobbjaként ismételten kiérdemelte a közönség MVP-MVP kiáltását.

A New Orleansi, hazai szurkolótábor nem csak Paul játékával volt elégedett, a Hornets a Nyugati főcsoport második helyének megszerzése után megnyerte első meccsét a Dallas Mavericks ellen.

A tavaly a döntőbe jutó Cavaliers LeBron James remek játékának köszönhetően legyőzte a Washington Wizardst az első meccsén a rájátszásban. A clevelandi támadó megállíthatatlan volt, 32 ponttal járult hozzá csapata 93–86-os sikeréhez.

A Utah Jazz idegenben tudta hozni első találkozóját a Houston Rockets ellen, Deron Williams együttese 93–82-re diadalmaskodott a playoff első játéknapján.

NBA, RÁJÁTSZÁS

ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Houston Rockets Utah Jazz 82–93
San Antonio Spurs Phoenix Suns 117–115 h.u.
New Orleans Hornets Dallas Mavericks 104–92
Cleveland Cavaliers Washington Wizards 93–86
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik