Minimális különbséggel zárult Duncan - Nowitzki párharc Nyugaton

Vágólapra másolva!
2008.02.29. 09:07
Kezd kitörni a Jason Kidd távozása okozta fásultságból a New Jersey Nets, mely nyert, és jelenleg rájátszást érő helyen áll a Keleti Főcsoportban. Ezúttal a Milwaukee Bucks gárdáját fektették két vállra Vince Carter vezetésével. Kemény küzdelem jellemezte a San Antonio Spurs – Dallas Mavericks találkozót, melyen végül a bajnoki címvédő örülhetett. Ráadásul Tim Duncan és Dirk Nowitzki párharcát a hazaiak centere nyerte. Sima győzelmet aratott a Los Angeles Lakers a mezőnyből pocsékul célzó Miami Heat ellen.
Dirk Nowitzki (jobbra) mindent megtett a Dallas Mavericks sikeréért, nem rajta múlt, hogy ez mégsem sikerült
Getty Images
Dirk Nowitzki (jobbra) mindent megtett a Dallas Mavericks sikeréért, nem rajta múlt, hogy ez mégsem sikerült
Dirk Nowitzki (jobbra) mindent megtett a Dallas Mavericks sikeréért, nem rajta múlt, hogy ez mégsem sikerült
Getty Images
Dirk Nowitzki (jobbra) mindent megtett a Dallas Mavericks sikeréért, nem rajta múlt, hogy ez mégsem sikerült

Szavazás

Ön szerint ki lesz az NBA bajnoka 2008-ban?

Írja be az itt látható számot!
Óriási csatának lehettek szemtanúi a nézők a san antoniói AT&T Centerben, ahol a bajnoki címvédő a Dallas Mavericks gárdáját fogadta. Már eleve csemegét ígért Tim Duncan (Spurs) és Dirk Nowitzki (Mavericks) párharca, ami – a meccshez hasonlóan – épphogy a hazai csapat javára dőlt el.

A két gárda végig fej-fej mellett haladt, végül három ponttal bizonyultak jobbnak a vendéglátók. Duncan 31 pontot szórt, mellé tizenöt lepattanót gyűjtött be, míg az ellenfélnél Nowitzki 28 pontig és hat lepattanóig jutott. A csapattársak egyértelműen a hazaiaknál nyújtottak több segítséget, de így is soványra sikerült a győzelem, Jason Kidd (Dallas) ezúttal hét pontot és tíz gólpasszt jegyzett.

Nem mintha a végeredmény bármit is levonna a címvédő teljesítményéből, mely hetedik győzelmét aratta zsinórban, és a Nyugati Főcsoport második helyén áll. A saját csoportjában természetesen listavezető, a Dallas ugyanitt harmadik.

Remek csapatjátékkal rukkolt elő a Los Angeles Lakers, Kobe Bryant, Lamar Odom és Pau Gasol remekül megértette egymást a pályán. Bryant ezúttal 21 pontot szerzett és nyolc gólpasszt osztott ki, a palánk alatti harcból ugyan nem vette ki a részét, de erre nem is volt szükség. Odom, Gasol és Luke Walton is tizenegy-tizenegy lepattanót szedett össze, ami kiegészülve a csereként pályára lépő meglepetésember, Jordan Farmar 24 pontos teljesítményével biztosította a Lakers fölényes sikerét.

Nem dobtak pontosan a Miami Heat játékosai – még az ászok sem. Dwyane Wade tizenhét kísérletéből mindössze hatszor talált be, összesen tizennyolc pontig jutott. A floridaiak sem a mezőnyben, sem a palánkok alatt nem vették fel a versenyt a hazaiakkal. Még Shaquille O’Neallel a centerposzton is csak döcögött a szekér, a jelek szerint nélküle most áll, így továbbra is a Délkeleti csoport és a Kelet Főcsoport sereghajtói.

Kezdi összeszedni magát a New Jersey Nets,bár nem tagadható - ezt maguk a játékosok is megvallottál -, hogy a csapatot nagyon érzékenyen érintette Jason Kidd elvesztése, hiszen nem érkezett hozzá hasonló kaliberű játékos a csapathoz. mMutatójuk ugyan a Milwaukee elleni győzelemmel is csak 44,8 százalékos, de ez is rájátszást jelentő helyet ér – egyelőre.

A gárdát szokás szerint Vince Carter és Richard Jefferson vezette (19-19 pont), ezúttal azonban a csereemberek is nyerőnek bizonyultak: Devin Harris például 21 pontot szórt a kispadról beállva. A vendégek jobb egyéni teljesítményekkel dicsekedhetnek, egyrészt a rutinos Michael Reddnek (33 pont), másrészt Andrew Bougutnak (22 pont, 15 lepattanó) köszönhetően. A Bucks azonban így is kikapott, de még van esélye bejutni a rájátszásba, igaz, ahhoz nagyon igyekeznie kell.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 114. JÁTÉKNAP
New Jersey Nets Milwaukee Bucks 120-106
San Antonio Spurs Dallas Mavericks 97-94
Los Angelese Lakers Miami Heat 106-88
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik