Az éllovas Falco a második Pécset fogadja az elhalasztott rangadón

Vágólapra másolva!
2008.02.13. 11:36
A múlt hétről elhalasztott meccset pótolnak szerdán a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, az Uniqa férfi NB I-ben. Méghozzá nem is akármilyent, egy vérbeli rangadót, hiszen 18:00 órától a listavezető Falco KC Szombathely a tabella második helyezettjét, a PVSK-Expo Center Pécset fogadja. A találkozó döntően befolyásolhatja az alapszakasz végeredményét.
Pécsett öt ponttal nyert a Falco, Szombathelyen a vendégsiker bravúrnak számítana
Pécsett öt ponttal nyert a Falco, Szombathelyen a vendégsiker bravúrnak számítana
Pécsett öt ponttal nyert a Falco, Szombathelyen a vendégsiker bravúrnak számítana
Pécsett öt ponttal nyert a Falco, Szombathelyen a vendégsiker bravúrnak számítana

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfi kosár-bajnokságot?

Szavazatok száma: 41621

Szolnok
41 % (17053)
Körmend
9 % (3917)
Pécs
7 % (2928)
Falco
33 % (13717)
Atomerőmű
3 % (1349)
Albacomp
2 % (1030)
más
4 % (1627)
Az ötödik fordulóban Pécsre látogatott a Falco, amely nyolcpontos (88-80) győzelmet aratott, megőrizve veretlenségét. A hazaiak ötödik mérkőzésükön másodszor kaptak ki, hazai pályán azonban először.

A magabiztos szombathelyiek remek játékkal az első és a második negyedet is nyerve a nagyszünetre tízpontos előnyt szereztek, de a pécsiek a harmadik harmadban ledolgozták hátrányukat, és nyílttá tették a hajrát. A szívósan küzdő szombathelyiek azonban jobban bírták a végjátékot erővel és koncentrációval egyaránt, így végül a maguk javára fordították az eredményt.

Már akkor érződött, látszódott: ez a két csapat minden bizonnyal ott lesz a dobogón az alapszakaszban. Jelenleg a Falco 15/2 mutatóval áll az első, a Pécs 12/4-gyel a második helyen.

„Győzelmet várok. Hazai pályán mindenki ellen nyerni akarunk, és szerintem fogunk is - mondta a rutinos szombathelyi irányító, Kálmán László. - Mellettünk szól az összeszokottságunk és ötletgazdagabb a játékunk. Úgy vélem, a négyes poszton mindenképpen erősebbek vagyunk, Arnas Kazlauskas a bajnokság egyik legjobb erőcsatára. Szeretnénk megnyerni az alapszakaszt, ehhez a hátralévő nyolc meccsünkből hatot be kell húznunk, beleértve a szerdait is.”

„Elsősorban szoros küzdelmet várok, és természetesen akkor lennék boldog, ha mi nyernénk - nyilatkozta Wittmann Krisztián, a pécsiek irányítója -, bár ez rettenetesen nehéz lesz, mert a Falco hazai pályán szinte mindig szenzációsan játszik. Szerintem hosszabb a cserepadunk, és ha védekezésben azt hozzuk, amit gyakoroltunk, akkor van esélyünk. A csapatmunka lehet a döntő.”

A Falco a múlt pénteken igazolta a MAFC amerikai légiósát, Edwin Draughant, miután kiderült, Andrija Csirics hetekig harcképtelen lesz. A szerb kiválóság január végén szenvedett részleges bokaszalag-szakadást, s pótlására gyorsan szerződtették a 185 centis Draughant, aki a Pécs ellen játszik először új együttesében.

„Vasárnap érkeztem Szombathelyre, s azóta három tréningen is részt vettem . Mindenki barátságos, de ennél is fontosabb, ezek a srácok ismerik a kosárlabda minden fortélyát. Úgy gondolom, ez a váltás előrelépés a karrieremben, mert egy bajnokesélyes csapathoz kerültem. A Pécs elleni meccs kemény lesz, de szerintem győzni fogunk.

A Falco hazai pályán veretlen, csak Szolnokon és Dombóváron szenvedett vereséget ezidáig. A Pécs idegenben hétszer szerepelt, négy siker mellett háromszor hagyták el vesztesen a parkettet, különösen a soproni és a nyíregyházi vereség lehet fájó számukra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik