Duncan és Bryant csatája döntetlen lett, de a Spurs diadalmaskodott

Vágólapra másolva!
2008.01.24. 09:10
Szoros meccsen, nagyszerű hajrával a Toronto Raptors legyőzte a Boston Celtics csapatát a Banknorth Gardenben. Fölényes diadalt aratott a Cleveland Cavaliers hazai pályán a Washington Wizards felett, igaz, ezúttal nem csak LeBron James villogott a vendéglátóknál. Ugyancsak kihasználta a hazai pálya előnyeit a tavalyi bajnok San Antonio Spurs, mely a Cendes-óceáni csoportban a Phoenix Sunsot üldöző Los Angeles Lakers gárdáját páholta el. Győzött a Dallas Mavericks, a Detroit Pistons és a Chicago Bulls is.
Kobe Bryant (jobbra a levegőben) és Tim Duncan (balra) is tarthatatlan volt
Getty Images
Kobe Bryant (jobbra a levegőben) és Tim Duncan (balra) is tarthatatlan volt
Kobe Bryant (jobbra a levegőben) és Tim Duncan (balra) is tarthatatlan volt
Getty Images
Kobe Bryant (jobbra a levegőben) és Tim Duncan (balra) is tarthatatlan volt

Remek egyéni teljesítmények, izgalmas mérkőzés, és Spurs-diadal: ez jellemezte a Los Angeles Lakers san antonió-i vendégjátékát. A mérkőzés már csak a Tim Duncan és Kobe Bryant csatája miatt is érdekesnek ígérkezett. Mindkét játékos ezúttal is csapata vezéregyéniségének bizonyult, védőembere egyiküket sem tudta tartani. A center Duncan így 28 ponttal és 17 lepattanóval fejezte be az összecsapást, míg a vendégek hátvédje 29 pontja mellé 12 lepattanót szedett össze.

A két csapat mezőnyből nagyjából ugyanolyan pontosan dobott, különbség az volt, hogy a vendéglátóknál a csapattársak kicsivel jobb teljesítményt nyújtottak (Udoka 18, Parker 16, Ginobili 12 pont) az ellenfélnél (Turiaf 14, Odom és Vujacsics 11-11 pont).

Kikapott Banknorth Gardenben a Kevin Garnett vezette Boston Celtics. A harmadik negyed végére a hazaiak ugyan előnyhöz jutottak, de a csoportban őket üldőző Toronto Raptors egy nagyszerű záró periódussal a maga javára fordította a találkozót, így azon kevesek közé tartozik, akik a szezonban győztesen hagyták el a bostoni arénát (Washington Wizards, Charlotte Bobcats, Detroit Pistons).

A Raptorsból négyen dobtak húsz pont felett - Jose Calderon 24, Anthony Parker és Chris Bosh 23-23, Andrea Bargnani kereken húsz pont -, a Celticsnél ez csak Kevin Garnettnek sikerült 26 ponttal. Igaz, a hazaiak erőcsatára begyűjtött méh hét lepattanót, de Calderon 13 gólpasszát sem szabad elhallgatni.

Veresége a Boston a ligában elfoglalt jelenlegi pozícióján természetesen nem változtat, az Atlanti csoportban pedig még tetemes az előnyük mostani ellenfelükkel szemben.

Fölényesen győzött a Cleveland Cavaliers csapata, mely a Washington Wizardsot fogadta a Quicken Loans Arénában. Bár LeBron James ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, és összehozott egy 23 pontot, 8 lepattanót és 8 gólpasszt mutató statisztikát, Zydrunas Ilgauskas egy ponttal többet szerzett nála, így ő lett a mérkőzés legjobb dobója.

Nyert a Chicago Bulls is egy - kis túlzással - tíz évvel ezelőtti Michael Jordan-Reggie Miller párharcot idéző Kirk Hinrich-Danny Granger összecsapással. Mint régen oly sokszor, ezúttal is a hazai játékos került ki győztesen: Hinrich 38 pontot, tíz gólpasszt és hét lepattanót szerzett negyven perc alatt. Granger ugyan csak 35 percet játszott, ez 33 pontra és hét lepattanóra volt elég.

Bár a két - már visszavonult - sztárt felidézni szinte lehetetlen feladat, tény, hogy a két csapat rivalizálása az ő összecsapásaik óta bír presztízzsel, és mint régen annyiszor, ezúttal is a Bikák örülhettek a találkozó végén. Jelenleg mindkét gárda a Keleti Főcsoport még rájátszást jelentő hetedik-nyolcadik helyére hajt, de még hátra van a szezon fele.

Sorozatban hatodszor nyert a New Orleans Hornets, győzött a Dallas Mavericks és a Denver Nuggets, melynek soraiból ezúttal hiányzott Carmelo Anthony, a nagyon is pályán lévő Allen Iverson viszont 29 pontot szórt, a Nuggets pedig átvette a vezetést a liga Északnyugati csoportjában.
VINCZE SZABOLCS

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 82. JÁTÉKNAP
Cleveland Cavaliers Washington Wizards 121-85
Philadelphia 76ers Detroit Pistons 78-86
Charlotte Bobcats Dallas Mavericks 95-102
Boston Celtics Toronto Raptors 112-114
Memphis Grizzlies Orlando Magic 85-112
Minnesota Timberwolves Phoenix Suns 117-107
New Orleans Hornets Portland TrailBlazers 96-81
Chicago Bulls Indiana Pacers 108-95
Denver Nuggets Atlanta Hawks 107-100
San Antonio Spurs Los Angeles Lakers 103-91
Seattle SuperSonics Houston Rockets 107-109
Los Angeles Clippers Sacramento Kings 111-85
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik