Kobe Bryantre és Andrew Bynumra nem volt ellenszere a Phoenixnek

Vágólapra másolva!
2007.12.26. 14:17
Kobe Bryant szenzációs játéka és nem mellékesen 38 dobott pontja csapata, a Los Angeles Lakers sikerét jelentette az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. Phil Jackson főedző alakulata két nappal a New York Knicks otthonában aratott ötpontos sikert követően ezúttal hazai környezetben a Phoenix Suns gárdáját verte 122-115-re.
Kobe Bryant 38 pontjából 26-ot a második félidőben dobott
Reuters
Kobe Bryant 38 pontjából 26-ot a második félidőben dobott
Kobe Bryant 38 pontjából 26-ot a második félidőben dobott
Reuters
Kobe Bryant 38 pontjából 26-ot a második félidőben dobott

Szavazás

Ön szerint ki lesz az NBA bajnoka 2008-ban?

Írja be az itt látható számot!
Kobe Bryant két napja a Knicks otthonában megszerezte húszezredik pontját, most hazai környezetben természetesen tovább növelte pályafutása alatt dobott kosarainak számát. A huszonkilenc esztendős kosaras a Phoenix elleni találkozón 38 pontot szerzett, amivel nagyban hozzájárult csapata 122-115-ös sikeréhez.

Bryant mellet Andrew Bynum volt a siker záloga a hazai együttesben. A húsz esztendős center karriercsúcsot jelentő 28 pontot termelt, leszedett 12 lepattanót, s emellett idénybeli legjobbját nyújtva kiosztott négy asszisztot is.

Ezzel egyszersmind bebizonyította, hogy a szezon előtt még a rájátszásba sem várt Lakersnél, ha Bryant mellé egy adott meccsen legalább egy csapattársa fel tud nőni, a csapat bárkit képes legyőzni ligában.

Hiába kapott egy "könyököst" Shaquille O'Nealtól, LeBron James így is megállíthatatlan volt a Cleveland Miami elleni összecsapásán. A Cavs kosarasa huszonöt pontot szórt az egész mérkőzésen, mellette Daniel Gibson hármasai (számszerint négy) hozták kilátástalan helyzetbe a 2006-os bajnokot. Dwyane Wade hiába szerzett 22 pontot, a Heat 96-82-es vereséget szenvedett.

A játéknap harmadik mérkőzésén a Portland hazai környezetben tíz ponttal (89-79) bizonyult jobbnak a Seattle-nél. Brandon Roy és Jarrett Jack 17-17 pontja volt a győzelem kulcsa, amellyel a Trail Blazers már 11 meccsesre nyújtotta veretlenségi sorozatát.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 53. JÁTÉKNAP
Cleveland Cavaliers Miami Heat 96-82
Los Angeles Lakers Phoenix Suns 122-115
Portland Trail Blazers Seattle Supersonics 89-79
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik