Izgalmas hajrában nyert otthon az így ötven százalékos Sopron

Vágólapra másolva!
2007.12.12. 20:18
A női kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga csoportküzdelmeinek hatodik fordulójában az MKB Euroleasing Sopron együttese hazai pályán négy ponttal verte a francia ESB Lille Metropole gárdáját. A magyar csapat harmadik győzelmét aratta, a franciák ötödször kaptak ki.
A két, sokat hibázó együttes csatáját a Sopron nyerte
Pluzsik Tamás
A két, sokat hibázó együttes csatáját a Sopron nyerte
A két, sokat hibázó együttes csatáját a Sopron nyerte
Pluzsik Tamás
A két, sokat hibázó együttes csatáját a Sopron nyerte

Az első fordulóban a Sopron több mint fájó, húszpontos (87-67) vereségbe szaladt bele a franciák otthonában, akiknek azt követően több sikerélmény már nem is adatott meg: négy alkalommal is vesztesen hagyták el a parkettet. Nem úgy a Sopron, amely utána kétszer győzni tudott, igaz kétszer közben ki is kapott.

Sopronban a francia csapaté volt a találkozó első sikeres akciója, az előnyt aztán két sikeres büntetőből duplázták meg a vendégek. Majdnem három és fél perc telt el, amikor megtört a soproni gólcsend, amely beárnyékolta a folytatást is, bár ezt akkor még legfeljebb csak sejthettük.

Drijaca azonban megoldhatatlan feladat elé állította a soproniakat, hátán vitte övéit. Négy perc volt hátra az első felvonásból, amikor a vendégek 11-10-s vezetését 5-0-s soproni széria, majd francia időkérés követte. A negyed hajrája hiába tartogatott két soproni triplát, a vendégek feljöttek egyre.

A második játékész eleje a vendégek volt, Székely Norbert gyorsan ki is kérte az idejét, a sorokat rendezendő. Lehetett mondanivaló éppen elég, mert játékosai támadásban pontatlanok, védekezésben erőtlenek voltak. A játék menetét egy francia időkérés is megszakította, bizonyítandó, hogy a túloldalon sem volt minden rendben a kezekben és olykor bizony a fejekben is.

A negyed hajrájában még a vezetést is átvették a franciák, de Székely ismét tanácsot adhatott, amelynek lett látszata: a félidőben hárompontos volt a hazaiak előnye.

Gondolhattuk, ennél több hiba aligha lesz a második félidőben, de csalatkoznunk kellett. A pontatlan dobás és a rossz lepattanózás eredményeként a vendégek öt ponttal nyerték a negyedet, így a záró résznek kétpontos előnnyel futhattak neki.

Már négy perc telt el a negyedből, a soproniak négy pontot szerezve további egy pontos hozzá tudtak tenni a hátrányukhoz. A társaihoz hasonlóan sok hibával játszó Gorbunova azonban a végén összekapta magát: szerzett két akciókosarat és értékesített két büntetőt, amellyel át tudta venni a vezetést a Sopron. Bár ez, miként győzelme, köszönhető volt elsősorban a még náluk is több hibával játszó franciáknak.

Papírforma győzelméért igencsak megdolgozott az ellenfelénél lényegesen nagyobb játékerőt képviselő, csapatként is egységesebb magyar bajnok, bár ezt leginkább kizárólag saját magának köszönheti.

EUROLIGA, NŐK, A CSOPORT, 6. FORDULÓ:
MKB EUROLEASING-LILLE METROPOLE 65-61 (21-20, 17-15, 12-17, 15-11)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik