A Boston Celtics ezúttal jobbnak bizonyult a Los Angeles Lakersnél

Vágólapra másolva!
2007.11.24. 09:24
Tizenhárom pontos győzelmet aratott a ligaelső Boston Celtics a Los Angeles Lakers ellen, felidézve a régi idők nagy párharcát. Az Indiana Pacers Danny Granger vezetésével épp hogy legyőzte a Dallas Mavericks együttesét, valamint a Miami Heat, a mostanában kirobbanó formában játszó Orlando Magic, a San Antonio Spurs és a Denver Nuggets is nyert hazai pályán. A New Jersey Nets idegenben diadalmaskodott a Seattle SuperSonics felett, tovább javítva mérlegén.
Shaquille O'Neal (balra, labdával) és Jao Ming párharcát ezúttal Shaq nyerte, a mérkőzést pedig a Miami Heat
Reuters
Shaquille O'Neal (balra, labdával) és Jao Ming párharcát ezúttal Shaq nyerte, a mérkőzést pedig a Miami Heat
Shaquille O'Neal (balra, labdával) és Jao Ming párharcát ezúttal Shaq nyerte, a mérkőzést pedig a Miami Heat
Reuters
Shaquille O'Neal (balra, labdával) és Jao Ming párharcát ezúttal Shaq nyerte, a mérkőzést pedig a Miami Heat

Tizedik győzelmét is megszerezte a Boston Celtics gárdája, mely ezúttal a Los Angeles Lakers csapatát fogadta a Banknorth Gardenben, több mint tizennyolcezer szurkoló előtt - mondhatni, a régi idők Celtics-Lakers összecsapását idézte a látvány. Már az elején bele is húztak a hazaiak, és az első két negyed végére tizennyolc pontos előnyre tettek szert, amit elég volt beosztani a mérkőzés végére. A vendéglátók így is tettek.

Kendrick Perkins és Kevin Garnett huszonegy-huszonegy pontot, Paul Pierce egyel kevesebbet dobott, Garnett tizenegy lepattanót is begyűjtött. A vendégek soraiban szokás szerint Kobe Bryant villogott, és végül huszonnyolc ponttal zárt. Rajta kívül azonban senki nem tudott igazán játékba lendülni, így egyik negyedben sem forgott veszélyben a hazaiak győzelme. A Boston a szezonban így tizedszer vonulhatott le diadalmasan a parkettről, és briliáns mutatójukkal (10-1) továbbra is vezetik a ligát.

Az Indiana Pacers szoros mérkőzésen végül legyőzte a Dallas Mavericks gárdáját. Szinte végig fej-fej mellett haladt a két csapat, igazán egyszer sem tudtak elszakadni egymástól.

Danny Granger huszonöt, Jamaal Tinsley huszonnégy pontot szórt, a centerposzton Jeff Foster tíz ponttal és tizenegy lepattanóval járult hozzá a sikerhez. A vendégcsapat karmestere most is Dirk Nowitzki volt, negyvenkét perc alatt húsz pont és tizenegy lepattanó került a neve mellé a jegyzőkönyvben. A Dallas továbbra is második a liga Délnyugati csoportjában, míg az Indiana mögött csak a Chicago Bulls áll az Atlanti csoportban.

Hazai közönség előtt győzött a Miami Heat , bár a Délkeleti csoport végéről így sem mozdult el, és mindössze harmadik győzelmét aratta az idényben - kilenc vereség mellett.

Shaquille O’Neal játéka Orlandóban és Los Angelesben töltött idejére emlékeztettek, hiszen huszonhat pontot és tizennégy lepattanót szerzett, a palánkok alatt pedig otthonosabban mozgott a húsz pontos houstoni Jao Mingnél. Ha már az orlandói napoknál járunk, csereként pályára lépett a hazaiak mezében Anfernee "Penny" Hardaway is, akivel Shaq lehengerlő párost alakított anno a Magic csapatában.

Dwyane Wade harmincegy pontja óriási segítség volt szebb napokat is látott a hazaiaknak, a vendégeknél pedig nem volt igazi húzóember. Tracy McGrady is csak tizenkilenc pontig jutott, és láthatóan nem ment neki a játék.

A Denver Nuggets és a Utah Jazz győzelem-vereség mutatója teljesen megegyezik az Északnyugati csoport élén (9-4), ráadásul otthoni és idegenbeli mérlegük is ugyanolyan. A 24. játéknapon mindkét gárda győzött, előbbi Carmelo Anthony (31 pont, 7 lepattanó), utóbbi Carlos Boozer (19 pont, 16 lepattanó) vezetésével.

Tim Duncan sorozatban negyedszer vezette győzelemre a San Antonio Spurs együttesét, ezúttal huszonnyolc pont és kilenc lepattanó elég volt a gyenge napot kifogó Memphis Grizzlies ellen. A hazai csapat így őrzi vezető helyét a bajnokság Délnyugati csoportjában impozáns, 11-2-es mutatóval.
VINCZE SZABOLCS

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 24. JÁTÉKNAP
Orlando Magic Charlotte Bobcats 105-92
Washington Wizards Golden State Warriors 115-123
Boston Celtics Los Angeles Lakers 107-94
Detroit Pistons Philadelphia 76ers 83-78
Miami Heat Houston Rockets 98-91
Indiana Pacers Dallas Mavericks 111-107
San Antonio Spurs Memphis Grizzlies 101-88
Denver Nuggets Minnesota Timberwolves 99-93
Utah Jazz New Orleans Hornets 99-71
Phoenix Suns Los Angeles Clippers 113-94
Portland TrailBlazers Sacramento Kings 87-84
Seattle SuperSonics New Jersey Nets 93-98
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik