Orlandóban szenvedte el első vereségét a Boston csapata

Vágólapra másolva!
2007.11.19. 08:26
Elszenvedte első vereségét a Boston Celtics együttese az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 20. játéknapján. A bostoniak az Orlando Magic vendégeként kaptak ki két ponttal. A játéknap egyetlen idegenbeli sikere a Golden State Warriors nevéhez fűződik, a kaliforniaiak Torontóban nyertek. Magabiztos volt a Los Angeles Lakers, amely 28 ponttal verte a Chicagót.
Paul Pierce tör kosárra Orlandóban
Getty Images
Paul Pierce tör kosárra Orlandóban
Paul Pierce tör kosárra Orlandóban
Getty Images
Paul Pierce tör kosárra Orlandóban

Az addig veretlen Boston Celtics együttese az Orlando Magic otthonában lépett pályára, és ott megszakadt a jó sorozata.

A Magic két ponttal nyerte végül az összecsapást, és bár a harmadik negyed elején volt olyan időszak, hogy hússzal is vezetett, egyáltalán nem volt izgalommentes a meccs vége.

Az 53,3 százalékos biztonsággal dobó vendégek ebből a komoly hátrányból nemcsak hogy felzárkóztak, hanem Posey triplájával hat perccel a vége előtt még a vezetést is átvették (87-88). A szintén ötven százalék felett dobó hazaiak azonban visszavették az előnyt, és miután egy másodperccel a vége előtt Pierce hármasa nem sikerült, megnyerték a meccset.

Magabiztos győzelmet aratott a Los Angeles Lakers, amely 28 pont különbséggel verte a Chicago Bullst. A vendégcsapat a harmadik negyed végén összeroppant, ekkor a kaliforniaiak 18 pontot szereztek egymás után.

A Bulls az utolsó játékrészben nem tudott 15 pontnál közelebb jönni, és a Lakers elleni meccsek során a legnagyobb vereséget szenvedte el: korábban 1968-ban kaptak ki 27 ponttal.

A kaliforniaiak harmadik győzelmüket aratták sorozatban, tartalékjaik is jócskán kivették részüket a sikerből, hiszen öten is elértek legalább tíz pontot.

A játéknap egyetlen idegenbeli sikere a Golden State Warriors nevéhez fűződik, amely második sikerét aratta azután, hogy hat vereséggel kezdte a szezont. A GSW-nél az eltiltásából visszatérő Stephen Jackson 17 ponttal járult hozzá a sikerhez, és a csapat mind az öt kezdőjátékosa kétszámjegyű pontot ért el.

A kanadaiaknál hiába szerzett 29 pontot T. J. Ford, ő sem tudta megakadályozni, hogy a Raptors újabb vereséget szenvedjen el hazai pályán. A torontóiaknak nem megy otthon, hiszen hat meccsükből mindössze kétszer tudtak nyerni.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 20. JÁTÉKNAP
Toronto Raptors Golden State Warriors 100-106
Orlando Magic Boston Celtics 104-102
Sacramento Kings Detroit Pistons 105-95
Los Angeles Lakers Chicago Bulls 106-78
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik