Továbbra sincs ellenszer: a Boston Celtics megállíthatatlan

Vágólapra másolva!
2007.11.17. 09:06
Zsinórban nyolcadik győzelmét szerezte a Boston Celtics csapata, így mutatójuk továbbra is száz százalékos, amivel egyedül dicsekedhetnek a ligában. Kétszeres hosszabbítás döntött Atlantában és Sacramentóban, előbb a vendégek, utóbb a hazaiak a örülhettek. Jason Kidd jó formában van, jelzi ezt újabb tripla-duplája, ellenben csapata, a New Jersey Nets már kevésbé: újabb vereséget szenvedtek, sorozatban már a negyediket.
Kevin Garnett (Boston Celtics, balra) és Shaquille O'Neal (Miami Heat) csatája
Reuters
Kevin Garnett (Boston Celtics, balra) és Shaquille O'Neal (Miami Heat) csatája
Kevin Garnett (Boston Celtics, balra) és Shaquille O'Neal (Miami Heat) csatája
Reuters
Kevin Garnett (Boston Celtics, balra) és Shaquille O'Neal (Miami Heat) csatája

Továbbra is legyőzhetetlen a Boston Celtics, miután otthon legyőzte a Miami Heat gárdáját, így nyolcadik győzelmét ünnepelhette a szezonban. Teljesítményük kis túlzással már-már a hatvanas évek tengerentúli bajnokságát idézi, mikor a Celtics szinte egyeduralkodó volt az NBA-ben. Legalábbis a szurkolóik ezt érezhetik, hiszen nem volt ez mindig így Bostonban.

A hazaiak vezérének Kevin Garnett bizonyult, aki huszonhat pontja mellé tizenegy lepattanót szerzett, mezőnyből pedig igen meggyőző teljesítményt nyújtott (71,4 százalék). Ray Allen próbált még hozzá felzárkózni, és tizenkilenc ponttal fejezte be a találkozót. A vendégek mindenestre nem adták könnyen magukat: Dwyane Wade huszonhárom, Ricky Davis húsz, Shaquille O’Neal pedig tizenhét pontot dobott, a hazaiak pedig végül csak egyetlen ponttal bizonyultak jobbnak a szebb napokat is látott Miami Heatnél.

Továbbra is vergődik a New Jersey Nets, és összesen csak hetven pontra voltak képesek hazai pályán, az Orlando Magic ellen. Jason Kidd ugyan borzasztóan dobott mezőnyből (28,5 százalék), de így is összeszedett tizenegy pontot és egy tripla-duplát (tizenkilenc lepattanó, tíz gólpassz). Mindenestre sokatmondó a csapat 29,8 százalékos mezőnybeli mutatója.

A vendégek soraiban Rashard Lewis huszonhét, Dwight Howard huszonegy pontja valamint tizenkilenc lepattanója elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy huszonöt pontot „verjenek rá” a vendéglátókra.

Ismét nyert a Los Angeles Lakers, a Detroit Pistons alakulatát fogadta a Staples Centerben, és az első és utolsó negyedet fölényesen megnyerve győztesen vonulhattak az öltözőbe. Ezúttal nem a tizenkilenc pontos Kobe Bryant bizonyult a csapat húzóemberének, hanem Lamar Odom. A huszonkilenc éves bedobó huszonöt pontot szórt, és tizenöt lepattanót szedett össze harminckilenc perc alatt. A vendégeknél öten jutottak tíz pont fölé, valójában sehol nem tudták megfogni a hazaiakat, aki győzelmükkel a Csendes-óceáni csoport második helyére küzdötték fel magukat.

Kétszeres hosszabbítás döntött Atlantában és Sacramentóban. A Hawks otthonában a Seatle SuperSonics örülhetett, Damien Wilkins pedig a negyvenegy pontjának, amiből négy hárompontos volt (teljesítményét jelzi, hogy mindezt öt kísérletből szerezte). A hazaiakat Joe Johnson vezette, aki maga harminckilenc pontig jutott, Josh Childress pedig huszonkettőig, és összekapkodott mellé tíz lepattanót.

A Sacramento Kings végül örülhetett, és nemcsak a győzelemnek, de Kevin Martin fantasztikus teljesítményének is. A hátvéd negyvenhárom pontot szerzett, tíz lepattanót, és hétből öt hárompontos kísérlete a gyűrűben landolt. Győzelmével a Kings elkezdheti végre a felzárkózást, amire szüksége is van: csoportjában csak az utolsó előtti helyen áll.
VINCZE SZABOLCS

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 18. JÁTÉKNAP
Toronto Raptors Indiana Pacers 110-101
Philadelphia 76ers Portland TrailBlazers 92-88
Cleveland Cavaliers Utah Jazz 99-94
New Jersey Nets Orlando Magic 70-95
Boston Celtics Miami Heat 92-91
Atlanta Hawks Seattle SuperSonics 123-126 (kétszeres hosszabbítás után)
Memphis Grizzlies New Orleans Hornets 118-120 (hosszabbítás után)
Minnesota Timberwolves Washington Wizards 89-105
San Antonio Spurs Houston Rockets 90-84
Sacramento Kings New York Knicks 123-118 (kétszeres hosszabbítás után)
Los Angeles Lakers Detroit Pistons 103-91
Golden State Warriors Los Angeles Clippers 122-105
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik