Ismét győzött a Boston, kínos vereséget szenvedett a Chicago Bulls

Vágólapra másolva!
2007.11.11. 08:42
Ötödik idénybeli mérkőzését is megnyerte az álomrajtot vett Boston Celtics csapata, ezúttal idegenben leckéztette meg a New Jersey Nets gárdáját. Az Iverson-Anthony kettős Indianapolisban vezette győzelemre a Denver Nuggets csapatát, a Chicago Bulls pedig otthon harmincpontos zakó után vonulhatott le a pályáról.
Vince Carter (New Jersey Nets, elöl) testbeszéddel formált véleményt csapata teljesítményéről a Boston Celtics ellen
Reuters
Vince Carter (New Jersey Nets, elöl) testbeszéddel formált véleményt csapata teljesítményéről a Boston Celtics ellen
Vince Carter (New Jersey Nets, elöl) testbeszéddel formált véleményt csapata teljesítményéről a Boston Celtics ellen
Reuters
Vince Carter (New Jersey Nets, elöl) testbeszéddel formált véleményt csapata teljesítményéről a Boston Celtics ellen

Carmelo Anthony meg sem állt harminckét pontig és tíz lepattanóig a Conseco Fieldhouse-ban, az Indiana Pacers otthonában, míg csapattársa, Allen Iverson huszonhét pontot szerzett és tíz gólpasszt osztott ki.

A hazaiaknál Troy Murphy volt a legeredményesebb tizennyolc ponttal, de rajta kívül öten értek el kétszámjegyű dobóteljesítményt. A palánkok alatt sem tétlenkedtek, és Jermaine O’Neal-lel ketten tíz-tíz lepattanót szedtek össze - a csapat összesen ötvenkettőt, néggyel többet elenfelüknél.

Az első két negyed egyértelműen a hazaiaké volt, de az összecsapás második részében talpra álltak a vendégek. A hazai védelem nem tudott mit kezdeni a vendégek két említett ászával és az utolsó periódust tizenhárom ponttal a Denver nyerte, aminek köszönhetően kemény küzdelem után végül hétpontos diadalt aratott.

Ötödik meccsét is megnyerte a Boston Celtics együttese, és az Atlanti csoport élén állva tovább menetel a bajnokságban. Kulcsembereknek a huszonnyolc pontos Paul Pierce és az egyel kevesebbet szerző Ray Allen bizonyult, mindketten négy-négy hárompontost helyeztek el a hazaiak gyűrűjében, utóbbi pedig tíz lepattanóval fejelte meg teljesítményét.

A rutinos Kevin Garnett ezúttal is hibátlanul eljátszotta a „szürke eminenciás” szerepét, bizonyítja ezt dupla-duplája: tizennyolc pontot és tizennégy lepattanót írtak a neve mellé.

A hazaiaknál pontszerzésben egyedül Richard Jefferson tudta felvenni a versenyt a vendégek dobógépeivel, és végül huszonnyolc pontot szerzett. Ha már az előbb dupla-duplát emlegettünk: Jason Kidd is hasonlóval büszkélkedhetett, hiszen tizenhét pontot dobott, és tizenkét gólpasszal szolgálta ki társait.

Kínos vereséget szenvedett a Chicago Bulls a United Center mintegy huszonkétezer nézője előtt, a Toronto Raptors ugyanis kereken harminc ponttal bizonyult jobbnak a hazaiaknál, akiknél ezúttal senki sem tudott a csapat vezéregyénisége lenni. Legtöbb pontot a csereként beugró Andres Nocioni szerezte, szám szerint huszat. Ben Gordon tizenegy pontján kívül senki, semmilyen kategóriában nem tudott kétszámjegyű eredményt elérni.

Nem így a vendégek. Kiemelkedő teljesítmény ugyan náluk sem volt, viszont csapatként kiválóan működtek együtt, és végül hatan dobtak tíz pontnál többet. A pontokon kívül minden téren leiskolázták a végtelenül indiszponáltan játszó hazaiakat. Vereségével a Bulls a Központi csoport, a Keleti Konferencia végén kullog, a bajnokságban pedig csak három csapatnak (Miami Heat, Washington Wizards és Seattle Supersonics) van gyengébb mutatója nála.
VINCZE SZABOLCS

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 12. JÁTÉKNAP
Orlando Magic Phoenix Suns 96-106
Indiana Pacers Denver Nuggets 106-113
New Jersey Nets Boston Celtics 101-112
Chicago Bulls Toronto Raptors 71-101
Utah Jazz Memphis Grizzlies 118-94
Sacramento Kings Minnesota Timberwolves 100-93
Portland TrailBlazers Dallas Mavericks 91-82
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik