Bencze Tamás csapata a 4. negyed elején kudarcot vallott Pernikben

Vágólapra másolva!
2007.08.29. 18:55
A negyedik negyed elején majdnem hat percig nem dobott kosarat, így 66-52-re elveszítette első Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzését a magyar női kosárlabda-válogatott Bulgária vendégeként. Bencze Tamás szövetségi kapitány együttesében csupán a 17 pontos Béres Tímea nyújtott klasszis teljesítményt. A bolgároknál a két Magyarországon szereplő légiós Albena Branzova és Milena Tomova dobta a legtöbb pontot: előbbi 16, utóbbi 11 pontig jutott.
Béres Tímea volt az egyedüli, aki tíz pontnál többre volt képes a mieink közül
Béres Tímea volt az egyedüli, aki tíz pontnál többre volt képes a mieink közül
Béres Tímea volt az egyedüli, aki tíz pontnál többre volt képes a mieink közül
Béres Tímea volt az egyedüli, aki tíz pontnál többre volt képes a mieink közül
Pernikben Béres szerezte meg a vezetést a magyaroknak egy fektetett dobással, majd Tomova két jó büntetője után Károlyi révén szerezte meg ismét a vezetést Bencze Tamás szövetségi kapitány együttese.

Ezután a bolgárok ragadtak magukhoz a kezdeményezést, többször is náluk volt az előny, de Fegyverneky 6-6-nál és 8-8-nál is egy-egy szép tempóval egyenlített.

Aztán Béres oldotta meg jól a feladatát ismét centerben, így ismét a magyarok vezettek. Ujhelyi Petra duplája 26 másodperccel az első negyed vége előtt azt jelenthette volna, hogy a vendégek kezdhetik majd kedvezőbb pozícióból a második flvonást, de aztán Branzova szépen játszotta meg Csirovot, aki az idő lejárta előtt 14-13-ra alakította az állást.

A folytatásban, 18-18 után előbb egy 5-0-s rohamot produkáltak a bolgárok, majd 6. perc végére már nyolc ponttal vezettek. A nagyszünetig hátralévő négy percben megmaradt ez a különbség (35-27).

A harmadik negyed a remekül játszó Branzova duplájával indult, majd Csirov triplát dobott, és máris 13-ra nőtt a Bencze-csapat hátránya.

45-32-nél még egyszer megemberelték magukat a magyar lányok. Iványi hárompontosa indította a 9-0-s rohamot, amelynek végén – Fürész Emőke és Béres hathatós közreműködésével – 45-41-re feljöttek a mieink.

Sajnos ekkor Iványi újabb kísérlete kimaradt, Branzova viszont újabb két pontot szerzett. Petrova 47-43-nál triplát dobott, így nem sikerült egyenlíteni a 3. negyed végére (50-43).

Az utolsó tíz percben gyorsan eldőlt a meccs, miután a bolgárok egy 11-0-s szakasszal nyitottak, s majdnem hat perc telt el, amikor az egész mezőny legeredményesebb játékosa, Béres megszerezte az első magyar kosarat.

Sajnos ezt a meccset 61-43 után már nem lehetett megmenteni, és a magyar női válogatott végül 66-52-re elveszítette első pótselejtezőjét a B csoportban.

NŐI KOSÁRLABDA, NŐI EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ

B CSOPORT, 1. FORDULÓ:
BULGÁRIA – MAGYARORSZÁG 66-52 (14-13, 21-14, 15-16, 16-9)
Pernik, vezette: Vinasi (román), Csernova (orosz)
MAGYARORSZÁG: Iványi 5/3, Fegyverneky 7/3, Károlyi 4, Horváth I. Zs. 2, Béres 17. Cserék: Horváth II. Zs., Fürész E. 7/3, Németh B. 4, Ujhelyi 2, Honti 4. Szövetségi kapitány: Bencze Tamás.
BULGÁRIA: Branzova 16, Tomova 11, Petrova 10/6, Jolovszka 9/3, Csirov 8/6, Topalova-Sopova 4, R. Dimitrova 3/3, Aszenova-Lozanova 2, E. Dimitrova 2, Bacskova 1. Szövetségi kapitány: Georgi Bozskov.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik