Kosárlabda, Albacomp: Kenneth Henderson a negyedik légiós

Vágólapra másolva!
2007.08.28. 12:00
Negyedik légiósával is megállapodott a legutóbbi férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a csalódást keltő hatodik helyen végző Albacomp.
„Nagyon sok játékost néztünk meg Goran Miljkovics trénerrel, az ő döntése alapján került hozzánk a huszonöt esztendős amerikai Kenneth Henderson. Edzőnk szerint ő tökéletesen beleillik abba a szisztémába, amelyet játszatni szeretne a csapattal a következő szezonban” – indokolta a választást Halm Rolland, a székesfehérvári klub ügyvezetője.

A 201 centis, 98 kilós erőcsatár egy éve végzett a texasi Arlington Egyetemen, az előző évadban Hollandiában, a bajnokság negyedik helyén végző Rotterdam Basketben kosárlabdázott, ahol 12.9-es pont- és 9.1es lepattanóátlagot produkált.

Gyors, jól dob, és mint átlaga is mutatja, remekül szedi a lepattanót. Vele teljes lett a fehérváriak légióskontingense.

Henderson mellett honfitársa, a hátvéd Christian Brown, a szerb bedobó, Velibor Radovics és a szlovák irányító, Robert Nuber alkotja a magyarokkal – Simon Balázs, Bencze Zoltán, Hanga Ádám, Dávid Gergely, Soós Gábor, Szabó Tibor, Vincz Antal, Keller Ákos és Antal Szabolcs – az Albacomp keretét az október 6-án rajtoló bajnokságban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik