A második összecsapáson is 79-76-ra diadalmaskodott a Detroit

Vágólapra másolva!
2007.05.25. 07:56
A Detroit Pistons második hazai meccsét is megnyerte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, és ezúttal is 79-76-ra verte a Cleveland gárdáját, pedig félidőben még a Cavs vezetett tizenkét ponttal.
Larry Hughes próbálkozását blokkolja Rasheed Wallace
Reuters
Larry Hughes próbálkozását blokkolja Rasheed Wallace
Larry Hughes próbálkozását blokkolja Rasheed Wallace
Reuters
Larry Hughes próbálkozását blokkolja Rasheed Wallace

A keleti főcsoport döntőjének első mérkőzésén a Detroit hazai pályán 79-76-ra legyőzte a Cleveland együttesét, a következő összecsapásra is a Pistons pályaválasztásával futottak ki a csapatok.

Az első negyed kiegyenlített volt, de a másodiknak a végén jobban játszott a Cleveland, ennek köszönhették, hogy tizenkét pontos előnnyel vonulhattak félidőre. A harmadik negyed elején azonban volt egy bő öt perces időszak, amikor képtelenek voltak betalálni a kosárba, ezt a rossz sorozatot Pavlovic törte meg.

Még az utolsó játékrészre is Cavaliers-vezetéssel fordultak a csapatok, de a hajrá a Detroité volt, és ezt a meccset is megnyerte 79-76-ra a Pistons.

Nyolc másodperccel a vége előtt 77-76-os vezetésnél pedig LeBron James előtt megnyílt a lehetőség, de hibázott. Mike Brown edző viszont úgy érezte, hogy Jamest meglökték dobás közben, reklamált, ezért technikaival sújtották a játékvezetők.

A hátralévő másodpercekben két pont született, mindkettőt a Detroit szerezte. De hogy nem volt könnyű meccs a Pistons számára, azt Flip Saunders edző nyilatkozata jelzi:
„Szerencsésnek érezhetjük magunkat, a Cavs pedig balszerencsésnek.”

A Detroit legeredményesebb játékosa Rasheed Wallace lett 16 pontjával, a mezőny legtöbb pontját viszont LeBron James szerezte, 19-et. A Cavs sztárja azonban nem dobott túl pontosan a mezőnyből, 19 dobásából csak hét volt sikeres. Jamesnek az első meccsen sem ment túl jól, akkor tizenöt dobásából öt volt jó.

A harmadik mérkőzés Clevelandben lesz.

NBA, KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ

2. MÉRKŐZÉS
Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 79-76
Ld: Wallace (16), Maxiell (15), Hamilton (13), Billups (13) ill. James (19), Pavlovics (14), Varejao (14)
Az állás: 2-0 a Detroit javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik