A liga megbüntette Phil Jacksont, mert kiállt Kobe Bryant mellett

Vágólapra másolva!
2007.03.16. 10:08
Nagyszerűen mutatkozott be Larry Krystkowiak, a Milwaukee új edzője az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA): a Bucks 101-90-re nyert a Nyugati főcsoport egyik legjobbja, a San Antonio ellen, megszakítva ezzel a texasiak 13 mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatát. A címvédő Miami idegenben verte a New Jerseyt, míg Kobe Bryant csapata, a Los Angeles Lakers Denverben kapott ki. Még egy rossz hír a kaliforninai szurkolóknak: Phil Jackson vezetőedzőt és a klubot súlyos pénzbüntetéssel sújtották.
Larry Krystkowiak (középen) igazán elégedett lehetett csapata legutóbbi produkciójával
Larry Krystkowiak (középen) igazán elégedett lehetett csapata legutóbbi produkciójával
Larry Krystkowiak (középen) igazán elégedett lehetett csapata legutóbbi produkciójával
Larry Krystkowiak (középen) igazán elégedett lehetett csapata legutóbbi produkciójával

Szavazás

Melyik csapat lesz az NBA bajnoka 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Michael Redd 29 ponttal volt a Milwaukee legjobbja a San Antonio ellen az NBA 129. játéknapján, amikor a wisconsini együttes 101-90-re győzte le a Spurs gárdáját.

A Terry Stotts szerdai menesztése után segédedzőből főedzővé avanzsált Larry Krystkowiak sikerrel mutatkozott be a kapitányi hídon.

„Megéreztem, hogy a játékosaim keményen odateszik majd magukat – mondta a találkozó után Krystkowiak. – Nagyon sok biztató jelet láttam a játékunkban ma este.”

A Bucks játékosai ezúttal 53 százalékos pontossággal céloztak a mezőnyből, s mivel a Spursnél ugyanez a mutató csak 43 százalék volt, nem csoda, ha a hazaiak megnyerték a meccset.

A San Antonio egyébként éppen a klub történetében harmadik leghosszabb győzelmi sorozatánál tartott a mai veresége előtt.

A vendégeknél Brent Barry volt a legeredményesebb 20 ponttal, Tony Parker 15 ponttal és nyolc gólpasszal, míg Tim Duncan 13 ponttal és 13 lepattanóval zárt.

Bryantet (balra) Phil Jackson szerint meghurcolják. Ilyen kijelentéseket viszont nem szeretnek hallani a liga vezetői
Bryantet (balra) Phil Jackson szerint meghurcolják. Ilyen kijelentéseket viszont nem szeretnek hallani a liga vezetői

A liga 50 ezer dollárra megbüntette Phil Jacksont, s külön 50 ezerre a Los Angeles Lakerst azért, mert a főedző kijelentette: a kétszer is eltiltással sújtott Kobe Bryant ellen boszorkányüldözést folytat az NBA.

A bajnokság ügyvezető alelnöke, Stu Jackson közölte: a szankciókra azért volt szükség, mert névrokona „nyilvánosan kritzálta az NBA-t”.

„Soha nem örömteli szembesülni az ilyen dolgokkal – kommentálta a döntést Phil Jackson. – Megalázó, lealacsonyító. (…) Nem tehet mást az ember, mint félreteszi a büszkeségét, és továbbáll.”

A Lakersnél nem csak a büntetés miatt rossz a helyzet, a csapat ugyanis csúnyán, 113-86-ra kikapott a Denvertől, és ezzel az utóbbi 16 meccséből a tizenharmadikat veszítette el.

A coloradóiaknál Linas Kleiza egyéni csúcsot jelentő 29, míg Carmelo Anthony 26 pontot szerzett. Allen Iverson ezúttal halovány volt (4/15 a mezőnyből, 14 pont), de a Nuggets ezt is elbírta, és így is 54 százalékkal dobta a mezőnykosarakat.

A Lakers ezzel szemben ismét gyengén muzsikált. Kobe Bryant csak 37 percet játszott, és – az ő klasszisához képest – nem is valami jól: 19-szer „emelte rá” a labdát, s bár kilencszer talált, öt triplájából egy sem ért célba.

A többiek semmit nem tudtak érdemben hozzátenni a mérkőzéshez, csak Luke Walton és Kwame Brown lépte át a tízpontos küszöböt (13, ill. 10).

Shaquille O'Neal (labdával, dobás közben) 19 pontig jutott a Miamiban
Shaquille O'Neal (labdával, dobás közben) 19 pontig jutott a Miamiban

Sorozatban a nyolcadik mérkőzését nyerte meg a bajnok Miami, amely egészen jól megoldja a feladatát a sérült Dwyane Wade nélkül is.

Az East Rutherfordon elért 93-86-os sikerben ezúttal a legnagyobb érdemei Udonis Haslemnek voltak, aki úgy szerzett 21 pontot, hogy 11 kísérletéből nyolcszor pontosan célzott.

Shaquille O’Neal is megtette a magáét, ő 22 perc alatt 19 pontot szórt be, 12 dobásából hetet értékesített.

A New Jerseynél Richard Jefferson 6/15-ös mezőnymutatóval is a legeredményesebb tudott lenni (20 pont), míg Vince Carter 15 kísérletéből 11-et elrontott, és 12 ponttal zárt.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, A 129. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Milwaukee Bucks-San Antonio Spurs 101-90
New Jersey Nets-Miami Heat 86-93
Denver Nuggets-Los Angeles Lakers 113-86
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik