Sikeres választás: Berényi János lett a honi szövetség első embere

Vágólapra másolva!
2007.03.09. 18:10
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) tisztújító küldöttgyűlésén a tagok Berényi Jánost választották meg elnöknek. A péntek délutáni szavazáson a Magyar Tenisz Szövetség jelenlegi első embere 31 szavazattal előzte meg Németh Lászlót.
Berényi 31 szavazattal előzte meg riválisát
Berényi 31 szavazattal előzte meg riválisát
Berényi 31 szavazattal előzte meg riválisát
Berényi 31 szavazattal előzte meg riválisát

A titkos szavazáson a Magyar Tenisz Szövetséget is irányító közgazdász 67, míg riválisa, Németh László 36 szavazatot kapott. A tavaly májusban a 15 esztendeje regnáló Bartha Ferenc helyére 64:56-os szavazati aránnyal megválasztott Németh ezzel alig kilenc hónap után elköszönt tisztségétől.

A küldöttek az elnökválasztás előtt megszavazták azt a javaslatot, amely szerint 50 százalék plusz egy fő elegendő a tisztségviselők megválasztásához. Erre azért volt szükség, mert a korábbi tanácskozások a kétharmados többség hiányában folyamatosan megrekedtek.

„Köszönöm a megtiszteltetést, nemes ellenfelet győztem le.” – nyilatkozta megválasztása után Berényi, aki hozzátette személyesen semmilyen problémája nincs a leköszönő elnökkel.

„Megpróbálom megszolgálni a bizalmat" – folytatta mondandóját a frissen megválasztott MKOSZ-vezető.

Berényi János a GYSEV elnökeként lett ismert a kosárlabda szerelmesei számára, majd a Hungaroring vezetőjeként és a Nemzeti Sport-szövetség első embereként is maradandót alkotott.

Németh gratulált az új elnöknek
Németh gratulált az új elnöknek

Az alulmaradt ellenfél sportszerűen gratulált az őt legyőzőnek:
„Ahogy a mérkőzés végén illik, természetesen minden elismerésem Berényi Jánosé. A többségi akarat érvényesült, és a magam részéről minél gyorsabb előrelépést kívánok a sportágnak. – szólt Németh értékelése a vereség után.

Remélhetőleg ezzel végleg véget ért a kilenc hónapja húzódó kosaras belviszály, s végre minden mozgósítható erő a Magyarországon egyre rosszabb helyzetben lévő sportág előrelépésének szolgálatába áll.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik