Németh Szabolcs szerint a legjobbak ellen is lehet esély

RODICS DÁNIELRODICS DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2007.11.18. 13:58
November 28. és december 2. között Szombathely ad otthont az idei év legjelentősebb hazai röplabdás eseményének, a férfi olimpiai előselejtezőnek. A tornán a magyar válogatott mellett pályára lép a világbajnoki ezüstérmes lengyel, az Európa-bajnoki negyedik helyezett finn, valamint a dán, a belga és az észt nemzeti csapat. A csoportból az első helyezett jut tovább a januári, törökországi selejtezőre. Az esemény felvezetésének harmadik részében a magyar válogatott Olaszországban légióskodó fiatal játékosa, Németh Szabolcs latolgatja az esélyeket.
Németh Szabolcs bizakodó az előselejtezőt várva
Németh Szabolcs bizakodó az előselejtezőt várva
Németh Szabolcs bizakodó az előselejtezőt várva
Németh Szabolcs bizakodó az előselejtezőt várva

Németh Szabolcs a Kométa-Kaposvár színeiben kiváló eredményeket ért el, tavasszal a hazai bajnokságban és a Magyar Kupában is aranyérmet nyert. Nyáron külföldre, Olaszországba, a másodosztályban szereplő Avellino együtteséhez került.

Itt ő is csak egy játékos a sok közül, nem a csapat kulcsembere, nem a szurkolók kedvence. De vajon a fiatal játékos hogy dolgozta fel magában ezt a jelentős változást?

„Félve vágtam bele, nem tudtam, mire számíthatok, ugyanakkor bizakodtam is – mesélte a 21 éves ütőjátékos. – Kellemesen csalódtam mindenben és mindenkiben. A színvonal kiváló, a csapattársak és a klubvezetők rendesek, segítőkészek. Nem úgy kezelnek, mint egy fiatalt, hanem úgy, mint teljes értékű játékost.”

Németh eddig csak csereként lépett pályára az olasz bajnoki meccseken, hiszen egy 36 éves brazil játszik kezdőként az ő posztján. „Ez sem okoz számomra gondot, tudom, hogy jó úton haladok céljaim elérése felé, és ez az egyik állomás – fejtegette Németh Szabolcs. – Otthon megmásztam a szamárlétrát, itt most újra kellett kezdeni, a legaljáról. A kihívás odahaza az volt, hogy minden meccsen a maximumot hozzam ki magamból, itt pedig az, hogy a kezdőcsapat közelébe kerüljek.”

A nyár közepe óta Olaszországban élő játékos természetesen nagyon várja már, hogy rövid időre hazatérhessen Magyarországra, és találkozhasson a menyasszonyával, a családjával és korábbi csapattársaival. „Amióta a röplabdasport közelében vagyok, szerintem ez az egyik legerősebb összetételű magyar válogatott – vélekedett Németh. – Velem együtt tíz idegenlégiós van a keretben, mindannyian profi körülmények között élünk és sportolunk, s a Kaposvár játékosai is nemzetközi mérkőzéseken edződnek. Tavaly már megmutattuk, hogy bárkivel felvesszük a versenyt, hiszen legyőztük a cseh és a szlovák válogatottat is, a szombathelyi tornán is mindent megteszünk a sikeres szereplés érdekében!”

A FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM (DUNAÚJVÁROS)

November 23., péntek
19.00: Magyarország–Szlovákia
November 24., szombat
November 24., szombat
15.00: Magyarország–Szlovákia

AZ OLIMPIAI ELŐSELEJTEZŐ PROGRAMJA (SZOMBATHELY)

November 28., szerda
17.30: Dánia–Belgium (B-csoport)
20.00: Észtország–Finnország (A-csoport)
November 29., csütörtök
November 29., csütörtök
17.30: Lengyelország–Dánia (B-csoport)
20.00: Magyarország–Észtország (A-csoport; TV: Sport1)
November 30., péntek
17.30: Lengyelország–Belgium (B-csoport)
20.00: Magyarország–Finnország (A-csoport; TV: Sport1)
December 1., szombat
15.30: elődöntő (TV: Sport1)
18.00: elődöntő
December 2., vasárnap
15.00: Döntő (TV: Sport1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik