Tizennyolc meccs után nyert a Boston

CS.N.M. CS.N.M.CS.N.M. CS.N.M.
Vágólapra másolva!
2007.02.15. 08:55
Tizennyolc elvesztett mérkőzés után nyerni tudott a Boston Celtics csapata az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 104. játéknapján. A bostoniak a klub történetének leghosszabb sorozatát magyar idő szerint csütörtökön hajnalban törték meg a Milwauke Bucks ellen hazai pályán. A San Antonio Spurs nyerte a Piston elleni rangadót Detroitban. Szezonbeli legnagyobb vereségét szenvedte el a Phoenix.
Paul Pierce 32 pontot szerzett
Reuters
Paul Pierce 32 pontot szerzett
Paul Pierce 32 pontot szerzett
Reuters
Paul Pierce 32 pontot szerzett

A Celtics legutóbb január 5-én hagyta el győztesen a parkettet, amikor idegenben a Memphis Grizzliest verték 128-119-re.

A hazaiak legjobbja a szezonban már huszonnégy mérkőzést kihagyó Paul Pierce volt, aki ezidő alatt lábfej és könyöksérüléssel bajlódott.

A bostoniak klasszisa - aki nélkül a társak csupán kétszer tudtak nyerni ebben az idényben - harminckét pontot termelt a Bucks ellen 117-97-re megnyert mérkőzésen.

A Milwaukee is hasonlóan gyengén szerepel legjobbja, Michael Redd nélkül, aki térdsérüléssel bajlódik. Amióta a klasszis hiányzik, a Bucks huszonegy párharcból mindössze négyet nyert meg.

A Toronto Raptors sorozatban a nyolcadik mérkőzését nyerte meg hazai pályán, és ezúttal a New Jersey Nets együttesét győzte le.

A torontóiak kiváló csapategységét mutatja az is, hogy a keretből hét játékos tíz pont fölött dobott. A Raptors ezzel a győzelemmel tovább növelte az előnyét a Nets előtt az atlanti-csoportban.

Tim Duncan volt a rangadó legjobbja
Reuters
Tim Duncan volt a rangadó legjobbja

A huszonhárom pontos Tim Duncan vezérletével a San Antonio Spurs gárdája Detroitban nyert, és ezzel megszakította a Pistons hétmeccses győzelmi sorozatát.

Francisco Elson is remekelt a vendégeknél, ugyanis tizenkét pontja mellett tizennyolc lepattanót gyűjtött be.

A Seattle a harmincegy pontig jutó Ray Allen vezérletével könnyedén nyert a Phoenix ellen. A Sunsnak egyébként ez volt szezonbeli legnagyobb arányú veresége, és ezen a találkozón szerezték a legkevesebb pontot.

Némiképp a vendégek mentségére szolgál, hogy a vállsérülése miatt sorozatban negyedik meccsét kihagyó Steve Nash mellett a kezdő ötösből Boris Diaw sem lépett pályára hátfájdalmai miatt.

A Charlotte Bobcats négymeccses vereségi sorozatát szakította meg a Chicago elleni győzelmével, amelyben vastagon szerepet játszott Gerald Wallace harminckét pontja.

ÁSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA), ALAPSZAKASZ

104. játéknap
Golden State Warriors New York Knicks 120-101
Seattle Supersonics Phoenix Suns 114-90
Los Angeles Clippers Atlanta Hawks 93-96
Minnesota Timberwolves Denver Nuggets 99-94
Utah Jazz Cleveland Cavaliers 99-98
Detroit Pistons San Antonio Spurs 81-90
New Orleans Hornets Sacramento Kings 110-93
Orlando Magic Portland TrailBlazers 103-91
Boston Celtics Milwaukee Bucks 117-97
Philadelphia 76ers Washington Wizards 85-92
Toronto Raptors New Jersey Nets 120-109
Charlotte Bobcats Chicago Bulls 100-85
Indiana Pacers Memphis Grizzlies 114-104
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik