Gödörben a San Antonio

Vágólapra másolva!
2007.01.04. 09:50
Összesen 279 pontot dobtak Memphisben, ahol végül a hazai gárda örülhetett. Sorozatban negyedszer nyert a Phoenix, amely a Dallas után a második legjobb teljesítménnyel dicsekedhet az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokságban (NBA). Továbbra is gyengélkedik a San Antonio Spurs, míg a Miami Heat ezúttal hazai szurkolók előtt bukott el.
Randy Foye-jal hárman sem bírtak - mint ahogy a San Antonio sem a Minnesotával
Randy Foye-jal hárman sem bírtak - mint ahogy a San Antonio sem a Minnesotával
Randy Foye-jal hárman sem bírtak - mint ahogy a San Antonio sem a Minnesotával
Randy Foye-jal hárman sem bírtak - mint ahogy a San Antonio sem a Minnesotával

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG

ALAPSZAKASZ, 62. JÁTÉKNAP, EREDMÉNYEK
Toronto Raptors Phoenix Suns 98-100
Washington Wizards Milwaukee Bucks 108-105
Boston Celtics Cleveland Cavaliers 104-107
Miami Heat Los Angeles Clippers 95-110
Memphis Grizzlies Golden State Warriors 144-135
Minnesota Timberwolves San Antonio Spurs 103-101
Houston Rockets Seattle SuperSonics 103-96
Utah Jazz Philadelphia 76ers 98-87
Portland TrailBlazers New York Knicks 81-99

Idén tizennyolcadik alkalommal állt fel más kezdőcsapattal a Golden State együttese, ezúttal a Memphis ellen, de ez sem segített nekik a győzelem megszerzésében.

Ennek ellenére óriási harcot hozott a találkozó, érdekes, hogy a meccsen szerzett 279 pontot a rendes játékidő alatt dobták a játékosok, és nem került sor hosszabbításra.

LeBron James 32 pontja a Clveleand győzelmét jelentette
LeBron James 32 pontja a Clveleand győzelmét jelentette
Az eredmény tükrében különösen impozáns volt a két csapat dobószázaléka, de végül ebben is a hazaiak diadalmaskodtak 55,8 százalékos teljesítménnyel. Mezőnyből összesen 53 kísérletük bizonyult sikeresnek.

Mike Miller 33, Stromile Swift 26, a spanyol Pau Gasol pedig 24 pontot és 13 lepattanót szerzett a Memphisben, míg az ellenfélnél elsősorban Matt Barnes 36 és Baron Davis 22 pontja és 13 gólpassza eredményezte a gólzáporos végeredményt.

A Phoenix Suns gárdája sorozatban negyedik győzelmét aratta, ezúttal Torontóban. A mindössze kétpontos diadal persze nem kisebbíti a csapat érdemeit, mely az utóbbi időben mutatott nagyszerű teljesítményével vezeti a Csendes-óceáni Csoportot a Los Angeles Lakers előtt.

A vendégeknél nem született kiemelkedő egyéni dobóteljesítmény, Raja Bell 17 pontja volt a legmagasabb. Sokat elárul, hogy rajta kívül még öten szereztek legalább tíz pontot, de a vendégek a palánkok alatt is remek csapatteljesítményt nyújtottak.

A Torontóban Chris Bosh 26 pontot dobott és 14 lepattanót szerzett, de rajta kívül a csapat halványan teljesített.

A Utah Jazz csapata is győzelmet aratott az Allen Iverson nélkül továbbra is gyengélkedő Philadelphia 76ers ellen.

Carlos Boozer 27 ponttal és 14 lepattanóval járult hozzá a sikerhez, a másik oldalon Andre Miller 17 ponttal és hét lepattanóval csapat vereségéhez. A két játékos közti különbség jól mutatja a két gárda tegnap esti játéka közti szakadékot.

Ismét vereséget szenvedett a San Antonio Spurs, bár Tim Duncan 24 pontja és 14 lepattanója első ránézésre sem tűnik rossznak.

Elég azonban csak az ellenfél dobóira, leginkább a 28 pontos Mark Blountra és a 27 pontig, 17 lepattanóig valamint hét gólpasszig jutó Kevin Garnettra tekintenünk, és érthető, hogy tegnap este nehéz lehetett velük felvenni a versenyt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik