Kobe Bryant 53 pontja hozta fel a Lakerst

Vágólapra másolva!
2006.12.16. 11:51
Kétszeri hosszabbítás után nyert hazai pályán a Los Angeles Lakers csapata a Houston Rokets ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 44. játéknapján. Kobe Bryant ötvenhárom pontot dobott, és huszonegy pontos hátrányból hozta vissza a csapatát.
Kobe Bryant párharca Jao Minggel
Reuters
Kobe Bryant párharca Jao Minggel
Kobe Bryant párharca Jao Minggel
Reuters
Kobe Bryant párharca Jao Minggel

Los Angelesben mindkét csapatból hiányzott egy-egy klasszis, ugyanis a Lakersben nem lépett pályára Lamar Odom, míg a Rocketsből Tracy McGrady hiányzott.

A Lakers elsősorban a csapat legnagyobb sztárjának, Kobe Bryantnek köszönheti sikerét, aki ötvenhárom pontot dobott és ezzel szinte egymaga hozta fel a csapatát a huszonegy pontos hátrányból. A vendégek közül Jao Ming próbálta tartani vele a tempót, de a kínai center „csupán” harmincötig jutott.

Bryant emellett még nyolc gólpasszt is adott, sőt tíz lepattanót is szerzett, míg Ming tizenötször szerezte meg a labdát a palánk alatt.

A rendes játékidő elteltekor a csapatok 89-89-re álltak, és az első hosszabbítás 10-10-re végződött. A második ráadásban azonban a Lakers 13-2-re lemosta a texasiakat, így a mérkőzést is megnyerte.

Boris Diaw tripla-duplát ért el a sorozatban tizenharmadik meccsét megnyerő Phoenix Sunsban, amely ezúttal a Golden State Warriorst verte meg. A francia játékos huszonegy pontja mellé tizennégy lepattanót szerzett, és tíz gólpasszt is adott.

Carmelo Anthony hiába játszott remekül, mégis kikapott a Denver
Carmelo Anthony hiába játszott remekül, mégis kikapott a Denver

Hazai pályán nyert a Boston Celtics annak ellenére, hogy a vendég denveriek fiatal sztárja Carmelo Anthony, aki vezeti a liga pontlistáját is negyvenkét pontot dobott.

Sokat köszönhet en Wallecenak a Chicago Bulls, ugyanis az elmúlt évek lepattanókirálya huszonhét (!) labdát szerzett a palánk alatt, és ezzel – nameg tíz pontjával és hat gólpasszával – nagyban hozzájárult a „bikák” Milwaukee elleni győzelméhez.

Dallasban elszenvedte sorozatban a tizedik vereségét is a Philadelphia 76ers csapata, amely ezúttal is az elvágyódó klasszisa, Allen Iverson nélkül lépett pályára.

Vereséggel tért vissza a Memphis Grizzlies csapatába a világbajnok spanyol csapat sztárja, Pau Gasol, aki sérülés miatt kihagyta a szezon első huszonkét meccsét. A klasszis egyébként négy pontot dobott az Atlanta ellen.

A Shaquille O,Neal és Dwyane Wade nélkül pályára lépő bajnok Miami Heat csapata Washingtonban lépett pályára, és szenvedett tizenegy pontos vereséget a Wizards ezzel tizenhat elvesztett mérkőzés után tudta legyőzni a floridaiakat.

NBA, alapszakasz

44. játéknap
Portland TrailBlazers Los Angles Clippers 109-99
Los Angeles Lakers Houston Rockets 112-101-kétszeri hosszabbítás után
Utah Jazz Sacramento Kings 97-98
Phoenix Suns Golden State Warriors 105-101
Dallas Mavericks Philadelphia 76ers 93-79
Chicago Bulls Milwaukee Bucks 117-111
Cleveland Cavaliers Seattle Supersonics 106-84
Memphis Grizzlies Atlanta Hawks 88-97
Boston Celtics Denver Nuggets 119-114
Indiana Pacers New York Knicks 112-96
Washington Wizards Miami Heat 106-95
Toronto Raptors New Jersey Nets 90-78
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik