VINCZE SZABOLCS 2020.01.20 22:39 Frissítve: 2020.01.21 11:22

Tét van, teher nincs – Vincze Szabolcs jegyzete

 

Az addig veretlen szlovénok legyőzésével a magyar férfi kézilabda-válogatott érdekes helyzetbe hozta magát. Bár a helyezést tekintve nem volt semmilyen elvárás ezen az Európa-bajnokságon, immár nincs olyan játékos, edző, sportági vezető és rajongó, aki ne számolgatna lázasan, hogyan lehet ebből olimpiai kvalifikációs torna vagy Eb-elődöntő.

 
Már számolgathatunk, megdolgoztunk érte – Gulyás
A németeknek kell szurkolni, s már csak egy lépés az olimpiai selejtező 

Két alapvető különbség van az eddigiekhez képest. Egyrészt most nem azon sakkozgatunk újra és újra, kinek kit kell legyőznie, hogy mi valamilyen módon mégis kijuthassunk a pótselejtező pótselejtezőjére, hanem hogy miként lehetünk ott a legjobb négy között egy világversenyen, ami ténylegesen elérhető közelségbe került. Másrészt, és talán ez a fontosabb, a saját kezünkben van a sorsunk, nem kell másokkal foglalkoznunk. Győzzük le a svédeket és a portugálokat is, és irány Stockholm, a helyosztók!

Viszont ahogy a játékosok képesek fiatalságukat meghazudtoló higgadtsággal befejezni a meccseiket, most nekünk is vissza kell fognunk magukat, mert a szurkoló nagyon könnyen átesik a ló túlsó oldalára. Tartsuk a szemünk előtt, ez a gárda úgy utazott el az Európa-bajnokságra, hogy bármiféle nyomás nélkül játszhat, és az lenne tisztességes, ha ez így is maradna. Ez az Európa-bajnokság nekünk már semmiképpen sem lehet csalódás, még akkor sem, ha elveszítenénk a hátralévő két meccsünket a középdöntőben.

Így is annyit adott már nekünk ez az együttes, amennyit magyar válogatott nagyon régen. És mivel fiatal a csapat, megkaptuk a reményt is, hogy ebből még lehet valami az elkövetkező években, például két esztendő múlva a hazai Európa-bajnokságon.

Most a legtöbb, amit megtehetünk ezekért a srácokért, hogy továbbra sem várjuk el tőlük az eredményt, nem helyezünk rájuk pluszterhet. Higgyék el, helyeznek ők magukra. Mi csak hagyjuk őket kézilabdázni.

2020.10.24 20:51:49

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Így kellene hosszú távú edzéstervet készíteni, versenynaptárt toldozgatni, elmaradt meccsek esetén új, provizórikus időpontokat rögtönözni, nem utolsósorban játékosoknak szerződéseket kínálni. Éltetni a reményt és a kézilabdát.

2020.10.24 15:35:37

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Visszatértek a vírusból felépült játékosok, a továbbjutás szempontjából is fontos meccset nyert az FTC.

2020.10.22 18:21:26

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Az első félidőben nagyon jól kézilabdázott a magyar csapat, de a szünet után sokkal jobb volt a Meskov Breszt.

2020.10.20 23:28:17

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Vezetőedzőként valószínűleg túl nagy volt a kihívás.

2020.10.18 15:31:11

Kézilabda R. Gy.

Sokáig tartotta a lépést a CSM-mel a Fradi, de végül hat góllal nyertek a hazaiak.