Sokba került a németeknek a 13 perces gólcsend

Vágólapra másolva!
2012.12.04. 20:07
A Szerbiában zajló női kézilabda Európa-bajnokság C-csoportjának nyitó meccsén sokba került a németeknek a második félidei több mint 13 perces gólcsend, ezt kihasználva a spanyolok 23-20–ra nyertek.

Carmen Martín hét góllal terhelte meg a német kaput (Fotó: Action Images – archív)
Carmen Martín hét góllal terhelte meg a német kaput (Fotó: Action Images – archív)
Carmen Martín hét góllal terhelte meg a német kaput (Fotó: Action Images – archív)
Carmen Martín hét góllal terhelte meg a német kaput (Fotó: Action Images – archív)
Carmen Martín hét góllal terhelte meg a német kaput (Fotó: Action Images – archív)

 

Nem mondhatni, hogy tömegek indultak volna Németországból és Spanyolországból a két együttes nyitó meccsére, jó ha pár száz néző foglalt helyet a lelátón, amikor hivatalosan is elkezdődtek Újvidéken a C-csoport küzdelmei.

Az ötödik percben így tisztán lehetett hallani, amikor néhány, korán érkező magyar szurkoló rákezdett az „Itthon vagyunk!” rigmusra, aztán elnyomta őket a helyi szervezők által bejátszott fülsiketítő zene. A pályán közben fej-fej mellett gyűrték egymást a csapatok az első félidőben, a spanyolok a jobbszélső Carmen Martín találatai révén rendre vezetni tudtak, de két gólnál többel nem tudtak elmenni. A németek elsősorban az átlövéseikre építettek, főleg Laura Steinbach termelte a gólokat, míg a sérüléssel bajlódó Nadja Nadgornaja védekezésben volt a pályán.

A spanyoloknál a honosított Alexandrina Barbosa viszonylag hamar beszedett két kétperces büntetést, ezután le is ültették a padra. Lehetőséget kapott viszont a ferencvárosi Nerea Pena, de gólt a szünetig nem tudott dobni Clara Wolteringnek. A 16. percben 7–6-nál átvették a vezetést a németek, ezután felváltva vezettek a csapatok. Az ibériaiaknál súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Cuadrado, a bokáját fájlalva kellett letámogatni a kispadra. A szünet előtti percekben a magyar csapat tagjai is feltűntek a pálya szélén, a többségük azonban már nem látta, amint Marlene Zapf révén kialakult a 12–13-as félidei eredmény.

A második játékrész elején Pena is megszerezte első gólját, egyébként folytatódott a szoros küzdelem. A két kapus, Woltering és Navarro több kellemetlen percet is okozott az ellenfél játékosainak, míg néha egy-egy bírói ítélet borzolta a kedélyeket. Karl Erik Böhn és Siti Bea a félidő közepéig követte a riválisok meccsét a lelátóról, utána elmentek a csapathoz. 18–16-os német előnyt követően (emberelőnyt is kihasználva) sorozatban négy gólt dobtak a spanyolok, így Heine Jensen kénytelen volt időt kérni az 52. percben. Fordulat azonban nem állt be a játékban, a németek több mint 13 percig nem tudtak betalálni, a spanyolok így megtartották előnyüket, és 23–20-ra nyertek.

A mieink szempontjából talán a döntetlen lett volna a legjobb eredmény, így viszont a németek kerültek lépéshátrányba.

A további korai mérkőzéseken a remekül kezdő csehek előnye a hajrára is kitartott Ukrajna ellen, Montenegró Bulatovics vezérletével simán legyőzte Izlandot, és a franciák is érvényesítették a papírformát Macedónia ellen.

A négyszeres címvédő norvég válogatott győzelemmel kezdte szereplését a női kézilabda Európa-bajnokságon. Az északi csapat szoros mérkőzésen nyert 28–26-ra Szerbia ellen az A-csoportban.

A norvégok legeredményesebb játékosa a nyolc találatig jutó Riegelhuth Koren volt.

A B-csoportban a svédek egy góllal verték meg a dánokat, míg a D-csoportban Románia ikszelt Oroszországgal.

 

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (SZERBIA)
A-CSOPORT
Csehország–Ukrajna25–22
Ld: Borcsenko 7, Turkalo 4, Managarova, Redka 3-3, ill. Sterbová, Luzumová 6-6, Chrenková 4.
Norvégia–Szerbia28–26
Ld: Koren 8, Alstad, Löke, Edin 4-4, ill. Ognjenovics 9, Lekics 6.
B-CSOPORT
Franciaország–Macedónia29–16
Ld: Baudouin 8, Dembelé 5, Mendy 4, ill. Nikolics 6, Szazdovszki 3, Crvenkoszka, Mecsenka 2-2).
Svédország–Dánia27–26
Ld: Ahlm 10, Gullden 3, ill. Jörgensen 6, Burgaard, Bille, Jörgensen, Grigel, Thorgsgaard 3-3
C-CSOPORT
Németország–Spanyolország20–23
Ld: Steinbach 6, Nadgornaja 3, öten 2 góllal, ill. Martín 7, Fernández, Aguilar 3-3
Horvátország–Magyarország28–27
D-CSOPORT
Montenegró–Izland26–16
Ld: Bulatovics 7, Radicsevics 6, Knezevics 5, ill. Bragadóttir 5, Stefansdóttir 3, Palsdóttir, Jonsdóttir 2-2
Románia–Oroszország21–21
Ld: Curea 9, Geiger 3, ill. ill. Hmirova 6, Postyinova 4, Csernovanyenko 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik