nemzetisport.hu 2018.10.17 17:12 Frissítve: 2018.10.17 18:25

Női kézilabda: megvált svéd edzőjétől a Bukarest – hivatalos

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Ferencvárossal azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő CSM Bucuresti menesztette Magnus Johansson vezetőedzőt. Az új tréner megtalálásáig az eddigi másodedző, Adrian Vasile, valamint a kapusedző, Mihaela Ciobanu irányítja a női kézilabdacsapat felkészülését.

 

Magnus Johansson nem húzta sokáig Bukarestben

A Bukarestnél az elmúlt években is gyakran előfordultak edzőváltások, így miután a román sztárklub a közelmúltban öt nap alatt kétszer is vereséget szenvedett, várható volt, hogy meglesz a következménye.

Előbb a bajnokságban 22–19-re kaptak ki a Valceától (előtte a Szuperkupát is elbukták vele szemben), majd a Bajnokok Ligájában a német Bietigheim otthonában maradtak pont nélkül (30–28). Az idényben már több kritika érte a svéd Magnus Johansson munkáját, az amúgy türelméről és higgadtságáról ismert klubigazgató, Gabriela Szabo hétvégi megnyilvánulása is az edzőváltásra utalt.

„Úgy tűnik, nem megfelelő a hozzáállásunk, nincs bátorságunk, nincs akaratunk. Nagy értékek vannak a csapatunkban, de őszintén, ez így nem elég. Mint egykori élsportoló úgy gondolom, hogy a következő lépés egy olyan edzői csapat megszerzése, amely megfelel a klub értékeinek és küldetésének” – írta Facebook-oldalán Szabo.

A szakítást ma jelentette be hivatalosan a Bukarest. A klub honlapján megjelent közleményben úgy fogalmaztak, hogy miután elemezték az együttes bajnokságban és nemzetközi kupában mutatott játékát, a közös munka megszüntetése mellett döntöttek. Igyekeznek a lehető leghamarabb megtalálni az új edzőt, addig is a jelenlegi stáb román tagjai (Adrian Vasile másodedző és Mihaela Ciobanu kapusedző) irányítják a tréningeket.  

Johansson kevesebb mint három és fél hónapig húzta a bukarestiek kispadján. Az elmúlt öt évben ő már a tizedik szakvezető volt a CSM-nél. A román csapat a Bajnokok Ligájában szombaton a norvég Vipers Kristiansandhoz látogat (18.15). 

2019.04.14 21:27:38

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Veszprémben egyből három üzenetet is megfogalmaznak, a #WeAreVeszprem, a #HandballCity és az #AllReds is egyértelmű, de a Szeged esetében sem kell túl sokat gondolkodni azon, hogy mit takar a #kékek vagy a #csakelőre.

2019.04.14 15:19:04

Kézilabda nemzetisport.hu

A mieink ötgólos hátrányban voltak az 50. percben • Lékai Máté keze nem remegett meg.

2019.04.13 16:55:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédő győri csapat hazai pályán tizenkét góllal győzte le a dán Odensét.

2019.04.13 14:34:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Az Ambros Martín által irányított Rosztov-Don összesítésben 14 góllal volt jobb a negyeddöntőben.