HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.10.10 23:19 Frissítve: 2018.10.11 12:22

Női kézi: máris támadások kereszttüzében a CSM edzője

A Szuperkupa után a román bajnokságban is kikapott a Ramnicu Valceától a CSM Bucuresti sztárokkal teletűzdelt női kézilabdacsapata, ami után többen is kritizálták az együttes nyáron kinevezett vezetőedzőjét, Magnus Johanssont.

HIRDETÉS

 

Egyelőre nem állt össze a CSM játéka Magnus Johansson alatt (Fotó: gsp.ro)

A Bajnokok Ligáját múlt pénteken egy Ferencváros elleni ötgólos hazai sikerrel kezdte a CSM, de már akkor is felrótták a bukarestieknek, hogy sok volt a 31 kapott gól, még ha azt a csapat tagjai is elismerték, hogy bőven van min javítaniuk. Ennél jóval kínosabban érinti a klubot, hogy kedden 22–19-re kikapott a hazai bajnokságban a Ramnicu Valceától. Rövid időn belül másodszor, ugyanis már a Szuperkupáért rendezett augusztusi találkozón is alulmaradt vele szemben.

A Gazeta Sporturilor beszámolója szerint a találkozó után a CSM sportigazgatója, Nicolae Luca egyből felelősségre vonta a játékosokat, mivel szerinte nem megfelelő hozzáállással léptek pályára, pedig minden feltétel adva van az eredményes munkához.

Magnus Johansson edző is megkapta a magáét, amiért a csapat leginkább csak szenved eddig a szezonban, a Braila elleni bajnokit leszámítva nem volt magabiztosan lehozott meccse. Szintén felrótták a szakembernek, hogy nem konzultált a vezetőséggel, mielőtt elengedte volna az ifjúsági olimpiára a CSM egyik kulcsemberét, Andrea Lekicset. A szerb irányító az IHF nagyköveteként van jelen Buenos Airesben, az együttes pedig igencsak megszenvedte a hiányát a Valcea ellen.

A Ramnicu Valcea játékosait az is motiválta a hírek szerint, hogy a Szuperkupa elvesztése után arra hivatkoztak a bukarestiek, még nem volt elég idő a közös munkára az új igazolásokkal.

Úgy látom, a CSM inkább sztárok csoportja, ám nem egy igazi csapat. Világos, hogy egyénileg nem vehetjük fel a versenyt a Bukaresttel, viszont bebizonyítottuk, hogy csapatként kiválóak vagyunk. A találkozó előtt mondtuk a lányoknak, hogy többjüket pihentetnénk az EHF-kupa előtt, de mind játszani akartak” kommentálta a sikert Petre Berbecaru, a Ramnicu Valcea elnöke. A sportvezető elmondta bukaresti kollégájának, szerinte hibás volt Johansson kinevezése, azaz hogy a sok balkáni játékos mellé odatettek egy skandináv edzőt. 

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.17 23:56:26

Kézilabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Érdekes lenne tudni, hogy a sportolók közül hányan és mennyit értenek a tréningeken és meccseken elhangzó utasításokból. S tesztként lefordíttatni velük az edzői monológokat.

2018.12.16 16:17:45

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (közvetítés)

Franciaország női kézilabda-válogatottja visszavágott az oroszoknak, és első Európa-bajnoki címét ünnepelheti.

2018.12.14 20:50:14

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Csak most döbbenek rá, hogy már-már az ilyenkor, advent tájékán szokásos óhajainkat fogalmaztam meg. Pedig isten bizony, csak kézilabdázásról akartam írni.

2018.12.14 08:46:24

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Pálinger Katalin a csapategységet emelte ki, és úgy látja, az erőnléti munkában még van tartalék.

2018.12.13 10:24:54

Kézilabda PAPP BÁLINT (NANCY)

A magyar csapat felnőtt a feladathoz, egyúttal igazolta, hogy Kim Rasmussennel jó úton járunk.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS