HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.10.10 23:19 Frissítve: 2018.10.11 12:22

Női kézi: máris támadások kereszttüzében a CSM edzője

A Szuperkupa után a román bajnokságban is kikapott a Ramnicu Valceától a CSM Bucuresti sztárokkal teletűzdelt női kézilabdacsapata, ami után többen is kritizálták az együttes nyáron kinevezett vezetőedzőjét, Magnus Johanssont.

HIRDETÉS

 

Egyelőre nem állt össze a CSM játéka Magnus Johansson alatt (Fotó: gsp.ro)

A Bajnokok Ligáját múlt pénteken egy Ferencváros elleni ötgólos hazai sikerrel kezdte a CSM, de már akkor is felrótták a bukarestieknek, hogy sok volt a 31 kapott gól, még ha azt a csapat tagjai is elismerték, hogy bőven van min javítaniuk. Ennél jóval kínosabban érinti a klubot, hogy kedden 22–19-re kikapott a hazai bajnokságban a Ramnicu Valceától. Rövid időn belül másodszor, ugyanis már a Szuperkupáért rendezett augusztusi találkozón is alulmaradt vele szemben.

A Gazeta Sporturilor beszámolója szerint a találkozó után a CSM sportigazgatója, Nicolae Luca egyből felelősségre vonta a játékosokat, mivel szerinte nem megfelelő hozzáállással léptek pályára, pedig minden feltétel adva van az eredményes munkához.

Magnus Johansson edző is megkapta a magáét, amiért a csapat leginkább csak szenved eddig a szezonban, a Braila elleni bajnokit leszámítva nem volt magabiztosan lehozott meccse. Szintén felrótták a szakembernek, hogy nem konzultált a vezetőséggel, mielőtt elengedte volna az ifjúsági olimpiára a CSM egyik kulcsemberét, Andrea Lekicset. A szerb irányító az IHF nagyköveteként van jelen Buenos Airesben, az együttes pedig igencsak megszenvedte a hiányát a Valcea ellen.

A Ramnicu Valcea játékosait az is motiválta a hírek szerint, hogy a Szuperkupa elvesztése után arra hivatkoztak a bukarestiek, még nem volt elég idő a közös munkára az új igazolásokkal.

Úgy látom, a CSM inkább sztárok csoportja, ám nem egy igazi csapat. Világos, hogy egyénileg nem vehetjük fel a versenyt a Bukaresttel, viszont bebizonyítottuk, hogy csapatként kiválóak vagyunk. A találkozó előtt mondtuk a lányoknak, hogy többjüket pihentetnénk az EHF-kupa előtt, de mind játszani akartak” kommentálta a sikert Petre Berbecaru, a Ramnicu Valcea elnöke. A sportvezető elmondta bukaresti kollégájának, szerinte hibás volt Johansson kinevezése, azaz hogy a sok balkáni játékos mellé odatettek egy skandináv edzőt. 

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.21 23:27:47

Kézilabda nemzetisport.hu

2018.10.21 16:39:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A szegediek horvát kapusa több mint egy tucatnyi védést mutatott be és még gólt is lőtt.

2018.10.21 10:19:47

Kézilabda nemzetisport.hu

Elek Gábor együttese Háfra, Pena és Szemerey vezetésével győzte le a Bietigheimet.

2018.10.21 13:22:38

Kézilabda nemzetisport.hu

Őrzi veretlenségét a Győr: a második félidő elején Hansenék megsemmisítették a Thüringer HC-t.

2018.10.21 11:30:36

Kézilabda SIMON JÓZSEF

KEZDÉS: 17.45. A veszprémiek is szállodába vonultak egy nappal a rangadó előtt, mégpedig csapatépítő szándékkal.

HIRDETÉS
HIRDETÉS