nemzetisport.hu 2018.10.10 23:19 Frissítve: 2018.10.11 12:22

Női kézi: máris támadások kereszttüzében a CSM edzője

A Szuperkupa után a román bajnokságban is kikapott a Ramnicu Valceától a CSM Bucuresti sztárokkal teletűzdelt női kézilabdacsapata, ami után többen is kritizálták az együttes nyáron kinevezett vezetőedzőjét, Magnus Johanssont.

 

Egyelőre nem állt össze a CSM játéka Magnus Johansson alatt (Fotó: gsp.ro)

A Bajnokok Ligáját múlt pénteken egy Ferencváros elleni ötgólos hazai sikerrel kezdte a CSM, de már akkor is felrótták a bukarestieknek, hogy sok volt a 31 kapott gól, még ha azt a csapat tagjai is elismerték, hogy bőven van min javítaniuk. Ennél jóval kínosabban érinti a klubot, hogy kedden 22–19-re kikapott a hazai bajnokságban a Ramnicu Valceától. Rövid időn belül másodszor, ugyanis már a Szuperkupáért rendezett augusztusi találkozón is alulmaradt vele szemben.

A Gazeta Sporturilor beszámolója szerint a találkozó után a CSM sportigazgatója, Nicolae Luca egyből felelősségre vonta a játékosokat, mivel szerinte nem megfelelő hozzáállással léptek pályára, pedig minden feltétel adva van az eredményes munkához.

Magnus Johansson edző is megkapta a magáét, amiért a csapat leginkább csak szenved eddig a szezonban, a Braila elleni bajnokit leszámítva nem volt magabiztosan lehozott meccse. Szintén felrótták a szakembernek, hogy nem konzultált a vezetőséggel, mielőtt elengedte volna az ifjúsági olimpiára a CSM egyik kulcsemberét, Andrea Lekicset. A szerb irányító az IHF nagyköveteként van jelen Buenos Airesben, az együttes pedig igencsak megszenvedte a hiányát a Valcea ellen.

A Ramnicu Valcea játékosait az is motiválta a hírek szerint, hogy a Szuperkupa elvesztése után arra hivatkoztak a bukarestiek, még nem volt elég idő a közös munkára az új igazolásokkal.

Úgy látom, a CSM inkább sztárok csoportja, ám nem egy igazi csapat. Világos, hogy egyénileg nem vehetjük fel a versenyt a Bukaresttel, viszont bebizonyítottuk, hogy csapatként kiválóak vagyunk. A találkozó előtt mondtuk a lányoknak, hogy többjüket pihentetnénk az EHF-kupa előtt, de mind játszani akartak” kommentálta a sikert Petre Berbecaru, a Ramnicu Valcea elnöke. A sportvezető elmondta bukaresti kollégájának, szerinte hibás volt Johansson kinevezése, azaz hogy a sok balkáni játékos mellé odatettek egy skandináv edzőt. 

 

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.

2020.02.19 14:39:20

Kézilabda T. D.

Juan Carlos Pastor csapata sok hibával, enerváltan játszott, így simán kikapott Németországban.

2020.02.18 11:51:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Balaton-parti csapat gyakorlatilag végig vezetve nyert, óriási lépést tett az ezüstérem felé!