Női kézi: máris támadások kereszttüzében a CSM edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.10. 23:19
null
Egyelőre nem állt össze a CSM játéka Magnus Johansson alatt (Fotó: <a href="https://www.gsp.ro/sporturi/handbal/scandal-la-csm-bucuresti-dupa-infrangerea-cu-ramnicu-valcea-jucatoarele-si-antrenorul-bagati-in-sedinta-de-conducere-johansson-s-a-plans-la-sefi-550219.html" target="_blank">gsp.ro</a>)<br />
A Szuperkupa után a román bajnokságban is kikapott a Ramnicu Valceától a CSM Bucuresti sztárokkal teletűzdelt női kézilabdacsapata, ami után többen is kritizálták az együttes nyáron kinevezett vezetőedzőjét, Magnus Johanssont.

A Bajnokok Ligáját múlt pénteken egy Ferencváros elleni ötgólos hazai sikerrel kezdte a CSM, de már akkor is felrótták a bukarestieknek, hogy sok volt a 31 kapott gól, még ha azt a csapat tagjai is elismerték, hogy bőven van min javítaniuk. Ennél jóval kínosabban érinti a klubot, hogy kedden 22–19-re kikapott a hazai bajnokságban a Ramnicu Valceától. Rövid időn belül másodszor, ugyanis már a Szuperkupáért rendezett augusztusi találkozón is alulmaradt vele szemben.

A Gazeta Sporturilor beszámolója szerint a találkozó után a CSM sportigazgatója, Nicolae Luca egyből felelősségre vonta a játékosokat, mivel szerinte nem megfelelő hozzáállással léptek pályára, pedig minden feltétel adva van az eredményes munkához.

Magnus Johansson edző is megkapta a magáét, amiért a csapat leginkább csak szenved eddig a szezonban, a Braila elleni bajnokit leszámítva nem volt magabiztosan lehozott meccse. Szintén felrótták a szakembernek, hogy nem konzultált a vezetőséggel, mielőtt elengedte volna az ifjúsági olimpiára a CSM egyik kulcsemberét, Andrea Lekicset. A szerb irányító az IHF nagyköveteként van jelen Buenos Airesben, az együttes pedig igencsak megszenvedte a hiányát a Valcea ellen.

A Ramnicu Valcea játékosait az is motiválta a hírek szerint, hogy a Szuperkupa elvesztése után arra hivatkoztak a bukarestiek, még nem volt elég idő a közös munkára az új igazolásokkal.

Úgy látom, a CSM inkább sztárok csoportja, ám nem egy igazi csapat. Világos, hogy egyénileg nem vehetjük fel a versenyt a Bukaresttel, viszont bebizonyítottuk, hogy csapatként kiválóak vagyunk. A találkozó előtt mondtuk a lányoknak, hogy többjüket pihentetnénk az EHF-kupa előtt, de mind játszani akartak” kommentálta a sikert Petre Berbecaru, a Ramnicu Valcea elnöke. A sportvezető elmondta bukaresti kollégájának, szerinte hibás volt Johansson kinevezése, azaz hogy a sok balkáni játékos mellé odatettek egy skandináv edzőt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik